Dr. Robert H Schuller

(bron: Hour of Power Ned)

De Nederlands Hervormde kerk, vandaag de dag de oudste protestants gezinde gemeente van Amerika, vroeg in 1955 aan Robert H. Schüller om in Garden Grove, Los Angeles, een nieuwe kerkelijke gemeente te stichten. In 1961 werd zijn eerste walk-in-drive-kerk gebouwd. De snelle groei van het aantal bezoekers en het verlangen om het openlucht gevoel te behouden, waren aanleiding tot het ontwerp en de bouw van de Crystal Cathedral, een uit glas opgetrokken kerkgebouw.

De kerkdiensten bestaan uit muziek en samenzang, interviews en een boodschap. De preken van Schüller bestaan uit een mix van psychologie en theologie en bevatten vriendelijke, bemoedigende woorden die de kijker ervan probeert te doordringen dat ze waardevol zijn in Gods ogen. Zijn missie is: ‘Mensen helpen te geloven dat ze de persoon kunnen zijn die God wil dat ze zijn’. Zo worden mensen die het niet meer zien zitten opgeroepen tot zelfrespect, tot ‘positief denken’ en van daaruit tot positieve daden. Overal kan men de eenvoudige, begrijpelijke en boeiende toespraken van dominee Schüller zien en horen. Hour of Power is de langst lopende en wereldwijd meest bekeken televisiekerkdienst, met een bereik tot in Europa, Korea, Australië en Rusland. Wekelijks maken ruim 40 miljoen mensen kennis met zijn boodschap vanuit de Crystal Cathedral.

Dominee Schüller heeft meer dan dertig boeken geschreven waarvan er vijf op de bestsellerlijsten terechtkwamen van de New York Times. Het gebed: het avontuur van mijn ziel met God, zijn dertigste boek, is zijn eerste autobiografie. Het eenendertigste, heet ‘Verander Uw Verdriet in Vreugde’. Evenals in zijn andere boeken, staat dit boek vol met bijzondere inzichten en bemoedigingen. Het boek handelt over tegenslagen in het leven, over pijn, verdriet, lijden en wanhoop. Maar ook over hoop, vreugde en de eeuwige overwinning in Jezus Christus.

Dr. Schüller is een praktisch en positief georiënteerd theoloog/psycholoog. Zijn levenslange betrokkenheid bij architectuur, psychologie, theologie en motivatieseminars, bestempelen hem tot een waarachtig ‘renaissancemens’. Hij is geestelijk raadsman van alle nog in leven zijnde Amerikaanse presidenten en wordt vanwege zijn motiverende en inspirerende optreden ook in de zakenwereld, politiek, sport, showbusiness en andere maatschappelijke sectoren, zeer gewaardeerd.

Ds. Schüller is een zoon van een Nederlandse boerenfamilie. Zijn ouders zijn in Terheijden, vlakbij Breda in West-Brabant geboren. Hij woont nu samen met zijn vrouw in Garden Grove, California. Ds. Schüller heeft vier dochters en een zoon. Zijn zoon is de opvolger van Ds. Schüller. Hij wisselt Robert sr. af in de diensten.
Wanneer Robert A. Schüller zijn vader definitief opvolgt, is nog niet bekend maar senior zal het zelf zeker nog enkele jaren willen voortzetten

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s