H of P Jubileumreis – dag 4

(H of P = Hour of Power)
Vrijdag 14 oktober 2005. De dag van San Diego.

San Diego ligt op ongeveer 2 uren rijden zuidwaarts en op enkele kilometers van Mexico. In San Diego komt onze daggids Kitty bij de groep. Het karakter van San Diego is altijd bepaald door de zee. In de 19e eeuw voeren goudzoekers, huidhandelaren en walvisvaarders naar San Diego Bay.

De komst van de Amerikaanse marine in 1904, brengt een verandering in San Diego met zich mee. Nu heeft San Diego de grootste militaire basis ter wereld. Vliegdekschepen zijn een vertrouwd gezicht in de baai, evenals cruiseschepen, vissersboten, jachten en pleziervaartuigen.

Hotel del Coronado.
Als eerste bezoeken wij Hotel del Coronado.
Het hotel is gebouwd in 1888 en is in 1977 geregistreerd als National Historic Landmark. In het hotel heerst een Victoriaanse sfeer en staat in de top 10 van de wereldbeste resorts.
Het heeft een rijke historische verleden: tien presidenten van US hebben hier gelogeerd, te beginnen met Benjamin Harisson in 1891.

In 1920 ontmoette de Engelse Prince of Wales zijn toekomstige vrouw de Amerikaanse gescheiden vrouw Wallis Spencer Simpson tijdens zijn verblijf in dit hotel. Zestien jaar later gaf Edward Prince of Wales zijn troon op om met mw. Wallis Spencer Simpson te trouwen.
In 1958 werd de film Some Like it Hot hier opgenomen, met als sterren: Marilyn Monroe, Jack Lemmon en Tony Curtis.
Als regelmatige bezoeker van het hotel behoort L Frank Baum de schrijver van Wizzard of Oz.

Balboa Park
Van de Coronado eiland rijden wij naar Balboa Park. Het park werd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Vasco Núñez de Balboa genoemd. De locatie van het park is al sinds 1835 openbaar bezit.

Hier staat de grootste “openlucht” orgel ter wereld. In de Balboa Park zijn veel attracties te vinden, helaas ontbreken ons de tijd om ze allemaal te kunnen bezoeken. Er zijn 31 attracties o.a. Sportmuseum, San Diego Luchtvaartmuseum, San Diego dierentuin.

Onze resterende vrije tijd hebben wij doorgebracht in Seaport Village.

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s