H of P Jubileumreis – dag 5

(H of P = Hour of Power)
Zaterdag 15 oktober 2005. Gisterenavond lag voor onze kamerdeur de volgende brief van Jan van den Bosch:

Beste Hour of Power vrienden,

Met de komst  om 15.00 uur van de laatste groepen, zijn we nu met ruim 750 Nederlanders in Los Angeles.
Een verrassing, naar ik hoop, voor u. Ds. Robert Schuller en Arvella Schuller willen graag met u morgen de nieuwe dag “beginnen”.
U bent van harte uitgenodigd voor een korte bijeenkomst, morgenochtend om 09.00 uur in het Arboriteum naast de Crystal Cathedral.
Ds. Schuller laat u opnieuw weten hoe dankbaar iedere medewerker van de Crystal Cathedral is, dat u hier bent.
Een goede nachtrust toegewenst.

Was getekend
Jan van den Bosch
Vice voorzitter Hour of Power Nederland

Het was zeker een verrassing, wauw….het programma voor vandaag ziet daardoor anders uit.
De bijeenkomst met ds. Schuller en zijn vrouw Arvella was heel erg cool. Zij vertellen hoe ze begonnen waren en lieten “loud and clear” horen dat zij erg trots zijn op hun Nederlandse afkomst. Zij zijn erg blij en dankbaar dat veel Nederlanders hier gekomen zijn om de Dutch Sunday samen met hun te vieren. Muzikale inlijsting worden verzorgd door Ralph van Manen met Back-up singers Suzanne van der Velde en Tommy Riekerk en Peter Burger.

Deze bijeenkomst werd na een dankgebed door Ds. Schuller, afgesloten door samen ’t Wilhelmus te zingen.
De emoties stijgen ten top niet alleen bij de Schullers, maar ook bij vele aanwezigen.

Paul Getty Museum

De ochtend wordt voortgezet door naar Santa Monica te rijden. Met de resterende tijd die wij hebben, gebruiken wij door even over de boulevard langs het strand (Gold Coast) te lopen. In 1930 kochten de filmsterren hier grond en zo ontstond de naam Gold Coast.

J. Paul Getty museum
Om 13.00 uur komen wij in J. Paul Getty museum aan en blijven tot 15.30 uur.
Het museum staat op de zuidelijke heuvels van Los Angeles.

De architect van het J. Paul Getty Museum, heeft eveneens het ontwerp gemaakt voor het stadhuis van Den Haag en de Crystal Cathedral. Hier in dit museum zijn alle kunstwerken te zien, die miljonair J. Paul Getty in de loop der jaren bij elkaar had gekocht. Behalve Griekse en Romeinse objecten, zijn ook werken van Goya, Rafaël, Manegna en Van Gogh te zien. Behalve exposities worden hier activiteiten georganiseerd m.b.t. educatieve doeleinden zoals workshops voor leerkrachten.

Ineke met Sue en Don Neuen(dirigent van CC Choir) tijdens de Dutch Dinner

’s Avonds: “Dutch Dinner” met als eregasten Dr. Schuller en mw. Arvella Schuller. Het Arboriteum (voormalige kerk) is omgetoverd tot een meer sterren restaurant.
Alles gebeurt met militaire precisie. De groepen komen om beurten door verschillende deuren binnen en worden geleid naar de voor hun gereserveerde plaatsen. Zelfs op het balkon is gedekt voor de extra gasten, het waren 780 gasten i.p.v. 750. De bediening wordt verzorgd door de dames van Crystal Cathedral Choir en Crystal Cathedral Youth Choir.

Evenals vanmorgen zorgen de meegekomen Nederlandse muzikanten voor de vrolijke noten. De sfeer is ontspannend en heel gezellig en het eten is lekker. De Schullers zijn na het dineren niet lang gebleven, omdat zij goed uitgerust willen zijn voor de Dutch Sunday.
Dat zij eerder zijn weggaan, komt het voor ons goed uit omdat wij dan Psalm 42, die wij zondag als “verrassing” voor dr. Schuller zullen zingen, willen oefenen.

Naar Startpagina

Een Reactie op “H of P Jubileumreis – dag 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s