H of P Jubileumreis – dag 7

(H of P = Hour of Power)
Maandag 17 oktober 2005. Santa Catalina Island

Santa Catalina Island staat op het programma. Santa Catalina Island dankt haar naam aan de Portugese ontdekkingsreiziger Sebastian Vizcaino. Hij landde hier in 1602 op de naamdag van Catharina van Alexandrië. Om daar te komen moeten wij met de ferry voor een overtocht vanaf de pier van Long Beach.

Long Beach is een middelgrote stad in het zuidelijke deel van Los Angeles county, en ligt aan de Grote Oceaan. Wat Long Beach zo bijzonder maakt is dat het de meest diverse etnische populatie in de Verenigde Staten huisvest. Ook opvallend is de welvarendheid die er wordt genoten aangedreven door de winstgevende havenbedrijven die er zijn gevestigd. Vaak wordt de stad als deel van Los Angeles gezien. Long Beach mag dan wel in dezelfde county liggen, maar het is geen deel van Los Angeles.

Het overtocht duurt een uur. De zee was rustig en de zon schijnt vrolijk. In Avalon, de belangrijke plaats op Catalina Island aangekomen hebben wij (met z’n vieren) een golfwagen gehuurd om het eiland te verkennen.
Een heel leuke ervaring om in een golfwagen te rijden, die niet harder gaat dan 20 km per uur.

Golden Barrel

De meeste gebouwen zijn neergezet door kauwgommiljonair William Wrigley Jr., die het eiland in 1919 kocht.
Wij bezoeken het William Wrigley Jr Memorial. Het monument werd gebouwd in 1933-1934. Het is een centralepunt van de Botanische Tuin. Deze tuin is een idee van mevrouw Wrigley: Ada. Zij heeft de supervisie over Pasadena tuinbouw vereniging Albert Conrad. Deze vereniging heeft gezorgd dat in deze tuin allerlei soorten woestijnplanten, die in alle hoeken van de wereld voorkomen, worden gepland. Dit is mogelijk door het zee-klimaat in Catalina Eiland.
Het bezoek aan deze mooie tuin wordt helaas verstoord door harde regen.

In een plaatselijke Country Club hebben wij heerlijk geluncht en daarna gereden naar de haven om te shoppen en terugvaren naar Long Beach, waar de bus reeds op ons staat te wachten.

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s