H of P Jubileumreis – dag 8

(H of P = Hour of Power)
Dinsdag 18 oktober 2005.  Vandaag gaan wij naar Palm Springs.

In Palm Springs logeren we in Hyatt Regency Suites. Omdat wij pas om 15.00 uur de sleutels kunnen krijgen, zijn wij eerst naar het Mount Jacinto gebergte gegaan. De busreisduurt slechts twee uren. In een gondel gaan wij van de Aerial Tramway (Palm Springs) naar de top van het Mount Jacinto. Jammergenoeg, was het mistig, waardoor wij niet kunnen genieten van het mooi vergezicht over Palm Springs. Behalve genieten van mooie uitzicht, lekker eten in Elevations Restaurant kan men hierboven lange wandelingen maken en in de bergen trekken. Verschillende routes zijn uitgezet, rekening houdend met de mogelijkheid, belangstelling en ervaring van de trekkers. Afhankelijk van het weer kan men vanaf medio november tot medio april cross country skiën.
Ondanks het pas oktober is, liggen er sneeuw, die een heel aparte aanzicht geeft aan de natuur.

Hotel Hyatt Regency Suites

Onze chauffeur heeft slechts een kwartiertje nodig om naar hotel Hyatt Regency Suites in Palm Springs te rijden. Een heel mooie hotel (suite) d.w.z. een zitkamer met alle toebehoren, badkamer met ligbad en ruime slaapkamer met een tweede televisie en een balkon met uitzicht op het centrum van de stad.

Palm Springs is één van de belangrijkste toeristenplaatsen in de woestijn van Californië.
In dit gedeelte met maar liefst 50.000 palmen, en luxueus recreatiegebied, een geliefd woonoord van filmsterren en rijken. Vooral na de ontdekking van de warme geneeskrachtige bronnen. Met de omleiding van de Colorado-rivier werd ook de aanleg van tuinen, golfterreinen en parken mogelijk.

De aanplanten van veel waaierbomen, waaraan de plaats, samen met de bronnen(springs) zijn naam ontleent.

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s