H of P Jubileumreis – dag 9

(H of P = Hour of Power)
Woensdag 19 oktober 2005. Een tour door de  Colorado- en Mojave woestijn.

Waar deze beide woestijnen elkaar samenkomen is het Joshua Tree National Park. Dit park is 2274 km2 groot en de hoogte varieert van 400 tot 1500 meter. De bomen in dit park behoren tot de soort  Yucca Brevifolia. De naam hebben zij te danken aan de 19e eeuwse mormoonse reizigers, die de takken van de boom vergeleken met de uitgestrekte armen van Jozua uit de bijbelboek Jozua. Ze meenden dat de takken van de bomen hen de weg wezen. Deze bomen kunnen meer dan 15 meter hoog en naar schatting ongeveer 900 jaar oud kunnen worden.

In het Park komen verschillende diersoorten voor, die zich overdag meestal niet laten zien zoals slangen, hagedissen, wolven en uilen. Bij Hidden Valley hebben wij gestopt. Hidden Valley was bekend als schuilplaats van veedieven. Tussen de massieve keien slingert zich een netwerk van paden waarlangs verschillende planten en dieren van de Mojave woestijn groeien en leven. Na een bezoek aan de Visitor Center te hebben gebracht, zijn wij gaan lunchen in Yucca Valley en daarna rijden wij terug naar ons hotel in Palm Springs.

Slotavond (poolparty) voor de in Palm Springs aanwezige groepen wordt gehouden in Palm Mountain Resort. Na het officiële gedeelte door Jan van den Bosch wordt de Poolparty geopend.
Per tafel wordt men uitgenodigd om van een lekkere Mexicaans buffet te genieten.

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s