H of P Jubileumreis – dag 2

(H of P = Hour of Power)
Woensdag 12 oktober 2005. Een dagje Universal Studios.

De hele dag op eigen gelegenheid door de Universal Studios “rondlopen”, tussen beroemdheden zoals Spiderman, Marilyn Monroe, De Hulk enz… daar tekenen wij voor.

In 1915 kocht Carl Lamelle een kippenranch op deze plaats en verhuisde er vanuit Hollywood zijn filmstudio naar toe. Hij liet 25 dollarcent betalen om de opnames bij te mogen wonen, met als extra voordeel dat zij bij “uncle Carl” verse eieren kunnen kopen. Met de komst van de geluidsfilm in 1927 werd stilte op de set, en kwam er een einde aan de bezoeken.
In 1964 werd in Universal Studios Hollywood een tramrit achter de schermen gelanceerd. De Backlot Tram Tour is nog steeds een grote attractie.

We beginnen ons bezoek met een rit in de Backlot Tram, en het duurt ongeveer een uur. De tram gaat over het gehele terrein waarop verschillende sets zijn gebouwd.
Over een terrein, waar een vliegtuigramp heeft plaatsgevonden, met complete geluids- en rookeffecten (Spielbergfilm).
Door een loods waarin een ondergrondse metrostation is gebouwd, natuurlijk stopt onze tram bij dit station. Toen werd de aardbeving simulator in werking gezet, met alle gevolgen van dien.
De muren scheuren, de tegels worden gelicht, de tram staat schuin, van de andere kant kwam een tram in volle vaart aan en kantelt om, net voor onze tram, er ontstaat brand, water komt door de muren enz…met natuurlijk met de nodige rook- en geluidseffecten.
Door een andere loods waarbij de tram wordt meegezogen naar het centrum van de aarde.
Langs de kade gereden waar de film Jaws werd opgenomen, plotseling ontstaat er brand op de kade en tussen de tram en de kade, komt de grote haai onverwachts uit het water.
Regen- en onweer simulatie wordt gedemonstreerd.
Andere attracties : Water World – A tidal wave of explosive Action, Jurassic Park, The Ride en Terminator 2: 3D Virtual Adventure.
Alles in Universal Studios is en lijkt op een filmdecor, of het nu een plein in Parijs is of een stad in het Wilde Westen.
M.a.w. te veel om te vertellen, dit moet je zelf ervaren.


Crystal Cathedral Choir

Een verrassing: op de terugweg wordt de tourleidster gebeld door Jan van den Bosch.
Wij worden uitgenodigd om een speciale concert bij te wonen.
Het concert begint om 19.00 uur en wordt gegeven ter ere van Arvella Schuller.
Aan dit concert werken mee: mw. Robert A Schuller, pianist Roger Williams, The Crystal Cathedral Choir en The Youth Crystal Cathedral Choir.
Het is genieten met een hoofdletter G.

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s