BC Ouderkerk 25 Jaar

Link met het onderwerp: “trainer van BCO”

Jubilerende Badminton Club Ouderkerk nog altijd springlevend
“Sterke binding is er nog steeds”

door: Jan Timmer

Ouderkerk – Teun en Jannie Brouwer zien zichzelf nog door het dorp Ouderkerk lopen met pamfletten waarin ze de badmintonsport promoten.
Nu, 25 jaar later, zijn ze nog altijd lid van de vereniging die ze ooit samen oprichten: Badminton Club Ouderkerk. Op 26 november a.s. wordt het jubileumfeest gevierd in thuishaven De Drie Maenen.

“Voordat we in Ouderkerk met badminton aan de slag gingen, waren we lid van
BC Lekkerkerk” vertelt Teun Brouwer (52). “Toen echter in 1980 in ons eigen dorp een sporthal werd gebouwd, begon het flink te kriebelen. We namen contact op met de beheerscommissieleden Voorspuij en Vriens en kregen van hen alle steun om te proberen een Ouderkerkse badmintonclub op poten te zetten. Voorwaarde was wel dat we minstens vijftig enthousiastelingen moesten zien te strikken” “Nou, dat was geen probleem,” grijnst Janie Brouwer(48) breeduit. “Binnen twee weken zaten we al aan dat aantal. Niet lang daarna werd BC Ouderkerk officieel opgericht”

Wim Breedveld was 19 toen hij zich aanmeldde bij de kersverse badmintonclub in zijn woonplaats. “Voordien deed ik aan voetbal en keek ik een beetje rond bij het volleybal, maar beiden konden me niet echt bekoren. Badminton daarentegen boeide me meteen. Ik werd dus lid en dat ben ik nog steeds. Tegenwoordig leid ik zelfs de vereniging als voorzitter. Ruim een maand geleden ben ik zoals dat heet geïnstalleerd”. Volgens mijn vrouw werd het hoog tijd dat ik eens iets ging doen voor de vereniging, ha..ha… Dat maak ik dus waar.”

Teun Brouwer was ooit de eerste voorzitter van het 105 leden tellende shuttleaarsbolwerk aan de boorden van de Hollandsche IJssel. De tijd van toen is niet meer te vergelijken met het heden, weten Teun en zijn vrouw. “De echte gezelligheid van destijds heb je nu minder”, vindt Jannie Brouwer. “Toen zaten we na een speelavond vaak tot diep in de nacht te borrelen. En ging de kantine dicht dan zetten we het feestje thuis voort.
Aan de andere kant moet ik ook vaststellen dat bc Ouderkerk nog altijd een club is waar ik met plezier lid ben.Teun en ik voelen ook na vijfentwintig jaar een sterke binding. Zal wel nooit meer overgaan.”
In het gezelschap van Teun en Jannie en Wim Breedveld is bestuurslid Coby Geneugelijk niet alleen de jongste in jaren (39) maar ook de benjamin qua badmintonseizoenen. “Ik sloot me zo’n twaalf jaar geleden bij de club aan”, vertelt ze. “Wat me direct in de vereniging aansprak was de gemoedelijkheid onder elkaar.
Ik heb het dan ook nog altijd erg naar mijn zin.”

Coby Geneugelijk, Wim Breedveld, Jannie en Teun Brouwer

Jeugd
Het vernieuwde bestuur van bc Ouderkerk kijkt niet alleen terug op de historie van de club, men blikt ook vooruit in een poging om de juiste toekomstlijn uit te kunnen zetten. “Een heel belangrijk speerpunt in het beleid is ‘de Jeugd’ “, stelt Wim Breedveld.
“We maken ons met name zorgen over de overgang van de jonge spelers naar de seniorenafdeling. Dat proces verloopt de laatste jaren moeizaam. Het grote probleem was dat veel jongeren de mogelijkheid om wat bij te verdienen laten prevaleren boven hun badmintonhobby. Mede daardoor zij we onderweg teveel jonge, veelbelovende spelers kwijtgeraakt.

Die tendens moet omgebogen worden, van daar dat we een aantal maatregelen nemen. Eén daarvan is de vorming van twee jeugdselectieteams, die we op woensdagavond laten trainen onder leiding van onze hoofdtrainer Annis Lekransy. Uiteindelijk moet dat ertoe leiden dat deze spelers soepeler dan voorheen doorstromen naar één van onze vijf senioren competitieteams. Op die manier krijgen we verversing in de wedstrijdgroep, doen we aan ledenbehoud en houden we de vereniging gezond.”

Over gezond gesproken: BC Ouderkerk heeft daar een wel heel bijzondere financiële pijler onder staan: De jaarlijkse geraniumverkoopactie. Teun Brouwer: “We zijn zo’n tien jaar geleden begonnen met het opzetten van deze actie. Iedere keer brengen we zo’n 4000 – 5000 exemplaren aan de man of vrouw. De inkomsten die dat oplevert zijn van levensbelang voor de club.
Waar andere verenigingen geld genereren via sponsors, doen wij met deze planten. Hetgeen overigens niet wil zeggen dat we de support van het bedrijfsleven niet kunnen gebruiken. Elke vorm van steun wordt gewaardeerd. Schrijf dat maar op.”
——————————————————————————————————-

Jubileumfeestavond
Op zaterdag 26 november zwaaien de deuren van De Drie Maenen wijd open voor de jubileumfeestavond van de Badminton Club Ouderkerk.
Tussen 20.00 uur en 21.00 uur worden vooral veel oud-leden verwacht bij een “reünieachtige” samenzijn met buffet.
Vanaf 21.30 uur krijgt de feestelijke happening een extra dimensie wanneer een zevenkoppige band voor een lekker stuk muziek zorgt.
Oud-leden, die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen terecht bij Wim Breedveld, preses van BCO en voorzitter van de feestcommissie. Wim is te bereiken op 06-53 37 39 42.

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s