Benefiet Gospelconcert in Groningen …een succes !

Het is zover… zaterdag 10 december 2005, Benefiet Gospelconcert in het Multicultureel Centrum De Weijert, Groningen. De deelnemende koren: Hosiana, Magdalena, Semaya, Bachtra Noach, HA’KA, Joël, Karunia, Gospelgroep de Weijert en Pudji Tuhan hadden ‘s-middags de gelegenheid gekregen om het geluid te testen, in te zingen en met elkaar kennis te maken.

Stipt, om 18.30 uur, na de welkomstwoorden van Roger Goudsmit en Maresa Kakisina start het concert. De optredens vinden plaats in twee zalen. Om en om treden de koren op, in een blok van een half uur.
De organisatoren hebben heel goed gedaan, door koren uit te nodigen met verschillende repertoires. Om 20.00 uur treedt Pudji Tuhan op in de grote zaal. Voor de koorleden en begeleidingsband van PT is het weer heerlijk om op de bühne te staan. Heerlijk om de adrenaline door je aderen te voelen stromen, maar vooral om op deze wijze God te mogen loven.

Soundchecken en inzingen....

Bij de wisseling van een groep gaat het publiek van de ene zaal naar de andere. Onderweg kunnen zij bij de aanwezige stands stoppen om e.e.a. te bekijken en kopen. De standhouders van Stichting HMIN, team HA’KA, Kerk de Weijert, Bijbelwinkel de Fakkel, Stichting Titané en Pudji Tuhan staan klaar om de gasten te helpen. Wat een sfeer heerst er, iedereen wilt hetzelfde: gezellig bij elkaar zijn, naar de Gospelmuziek luisteren en daarmee ook een goede doel steunen. Dit alles, voor maar slechts €5,00 Euro per persoon.

De opbrengst gaat immers naar zuster Francesco Moens op Ambon. Zij wordt ook wel de zuster Teresa van Ambon genoemd. Met de giften worden projecten en activiteiten van zuster Moens (Stichting Rinamakana) op Ambon bekostigd. Stichting Rinamakana bevordert daarmee verzoening ,wederopbouw en duurzame ontwikkeling in de Molukken. Zuster Moens : “We begonnen met noodhulp en richtten ons later op verzoening en wederopbouw.”

.....hallo...hallo..zuster Moens...

In de pauze wordt er telefonisch contact opgenomen met zuster Moens in Ambon. Zij is wel op de hoogte dat er vandaag in Groningen een benefiet Gospelconcert wordt gehouden. Helaas liet het techniek ons in de steek, waardoor wij haar stem en wat zij zegt niet kunnen horen. Een bedrag van € 1.200,00 wordt haar aangeboden, wat gepaard gaat met een daverend applaus. Een succesvolle dag ! …. voor ons in elk geval.

Hier klikken om de foto’s te bekijken   Foto’s © Ahiolo

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s