Badminton krijgt nieuw scoresysteem

Bron: NBB-site

De International Badminton Federation (IBF) is al een aantal jaren op zoek naar een ander – beter – scoresysteem om het badminton aantrekkelijker te maken. Het huidige systeem van drie games tot 15 (of tot 11 bij het vrouwenenkelspel) komt te vervallen. Vanaf 1 februari 2006 wordt er een nieuw scoresysteem in gebruik genomen. Het systeem wordt in mei 2006 tijdens de Algemene Vergadering van de IBF geformaliseerd. Lopende competities worden gespeeld volgens het oude systeem.

Er wordt in het vervolg gespeeld tot 21 punten, met een verschil van tenminste twee punten. Het gaat, zoals nu, om twee gewonnen games per partij. Er komt ook een rallypointsysteem: niet alleen de serveerder maar ook de ontvanger kan scoren.

De Nederlandse Badminton Bond heeft wegens de snelle besluitvorming van de IBF niet de mogelijkheid gehad om de achterban vooraf in te lichten en te raadplegen. Vanaf 1 februari worden alle IBF-evenementen volgens dit nieuwe systeem gespeeld. Voor Nederland wordt het nieuwe scoresysteem toegepast bij de Nederlandse Kampioenschappen, Dutch Junior International, Velo International en de Europese Kampioenschappen. Bij overige toernooien en competities wordt het oude scoresysteem tot 1 juli 2006 gehanteerd.

Details
* Best of three games tot 21 bij alle speldiciplines, met een verschil van 2 punten per game;
* Als het verschil van 2 punten nog niet bereikt is bij een stand van 29-29, dan is het 30e punt het winnende punt;
* De service gaat over wanneer de serveerder niet scoort;
* In het dubbelspel heeft een duo slechts één servicebeurt;
* Zowel serveerder als ontvanger kan scoren;
* Als een speler als eerste de score 11 bereikt, krijgen beide spelers 60 seconden rust;
* De spelers krijgen tussen de games 2 minuten rust.

Naar Startpagina

2 Reacties op “Badminton krijgt nieuw scoresysteem

 1. Annis,

  Wat leuk dat jij op de foto bent gekomen met Morten Frost.
  Ik was tijdens de Dutch Open in 1986 in Groningen in de Martini hal
  linesman in de finale welke door Frost werd gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Mr Pieter van Vollenhove. Hij kreeg een geldbedrag van 2500 gulden. Natuurlijk niks vergeleken met de bedragen welke tennissers verdienen met het behalen van een titel.
  Bij de dames won tot grote verassing van badmonton minded Nederland Liselotte Blumer uit Oostenrijk. Toren hoge favoriet was een Deense. Ik was ook begeleider van de badmonton ploeg uit Wales. Ben ook geinterviewd door BBC-Wales. Wat een spektakel was het toen. In het team van Wales zat toen ook een Chinese jongen uit Maleisie. Zijn ouders hadden een restaurant.
  Veel bewondering had men voor de Russische ploeg. Zij hadden weinig materiaal en werde uiteindelijk door Yonex gesponsord.
  De warming-up deden zij op het balkon van de hal. De warming up leek veel op een militaire training. Rob en Marianne Ridder en Joke van Beusekom hadden niets in te brengen op het tournooi.l
  Annis leuk dat je ons op de hoogte houdt met de nieuwste ontwikkelingen op badminton gebied. Wist jij dat men in Deutsland bij grote verenigings tournooien begint men een drankje sekt bij opening voor alle spelers. Ik heb het zelf toendertijd meegemaakt in Wilhelmshafen en in Hannover. Uit de provincie Groningen werden de clubs Amor en Bahosa uitgenodigd.
  B.C. United Oost uit Almelo en Arnhem uit Arnhem. Zij speelden in de Overgangsklasse. Wist je dat de familie van de broer van Daan(de conferencier) zeer badminton minded zijn. Hebben vele regionale prijzen in de wacht gesleept.
  Misschien een leuke gedachte een rubriek “Toppers van Toen” op de site te krijgen. Ik ben van overtuigd dat er vele molukse ouderen op een behoorlijk niveau hebben gespeeld.

  Groetjes,

  Otjep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s