Woodstock aan den Amstel

Drie en een halve maand lang trekken zij door Nederland, van theater naar theater.
Twee en veertig voorstellingen hebben Julya Lo’ko, Angela Groothuizen, Berget Lewis op de planken gezet. Samen met hun fantastische band onder leiding van Erwin van Ligten brengen zij ‘ode aan het  Rockfestival Woodstock’.
Het Woodstock Music and Art Festival was het beroemdste rockfestival van de jaren ’60.

Het festival werd in het weekend van 15, 16 en 17 augustus 1969 gehouden op de melkboerderij van Max Yasgur Bethel, New York, vlakbij bij Woodstock. Meer dan 400.000 mensen bezochten het festival. Ondanks de vele regen en de overmatige consumptie van alcohol en drugs, was er geen geweld op het festival. Het Woodstockfestival betekende het hoogtepunt van de anticultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk.  Er vielen drie doden: 1 door heroïneoverdosis, 1 doordat hij in slaap was gevallen en onder  de  wielen van een traktor  terecht was gekomen en 1 door een acute blindedarmontsteking. Daarnaast waren er 2 geboortes op Woodstock te melden.

30 april 2006, De Kleine Komedie aan den Amstel in Amsterdam. Om 20.00 uur mogen wij naar binnen.
Een betere plaats hebben wij niet kunnen bedenken, helemaal op de eerste rij.
Het theater is totaal uitverkocht, op het podium worden er beelden geprojecteerd van het Rockfestival Woodstock.

“Ladies and gentlemen, welcome to the World of Woodstock”
De zangeressen Julya, Angela en Berget komen op…… de show ……. begint…… Liederen van Crosby Stills, Nash en Young, Janis Joplin worden op een heel bijzonder fantastische wijze gebracht.
Ondanks de stemmen van de zangeressen heel erg verschillend zijn,  vormen zij een harmonieus geheel. De legendarische instrumentale sound van Santana en Jimmy Hendrix weet Erwin als geen ander uit zijn gitaar te toveren. Het publiek, dat niet alleen bestaat uit de tieners uit de  jaren 60,  gaat uit haar dak. Samen met de band zwepen Julya, Angela en Berget het publiek op, en nemen het mee in de muzikale wereld van Woodstock. De wereld van sex, drugs en rock & roll.

Wat een show, wat een performance… J.A.M. Woodstock hier aan den Amstel!.

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s