De Vierdaagse van Nijmegen is afgelast..

““Hallo, zijn jullie ook wandelaars ?””klinkt een vrouwenstem vanaf het balkon van de buren. Wij hebben net onze lekkere 4-daagse maaltijd (spagetti à la  Nijmegen) op en zitten in de tuin te genieten van onze koffie, bier en wijn.
Het is ongeveer 21.30 uur. “”De 4-daagse is helemaal afgelast, het staat op teletekst. Straks om 22.00 uur komt het op het nieuws”” gaat de vrouw verder “ik lag al te slapen toen ik gebeld werd”.
Dit hebben wij niet verwacht. Verschillende scenario’s, die wij kunnen bedenken worden besproken. Maar het besluit is reeds genomen.

22.00 uur TV-Gelderland het nieuws:
“De Vierdaagse van Nijmegen is afgelast. Reden is de dood van twee wandelaars door de hitte en de extreme weersomstandigheden. De organisatie heeft dit besloten na overleg met de gemeente Nijmegen en de hulpdiensten.
Volgens de organisatie was de grens voor de hulpdiensten dinsdag al bereikt. Woensdag wordt het nog warmer en dat kunnen de hulpdiensten niet aan, zegt de organisatie van de Vierdaagse.”

“De Vierdaagse feesten gaan wel door, maar krijgen een terughoudend karakter. De doden worden vanaf woensdag elke dag om 20.00 uur herdacht op de grote podia door 1 minuut stilte.”

Naar Startpagina

3 Reacties op “De Vierdaagse van Nijmegen is afgelast..

 1. Het ligt misschien aan mij, maar ik vind het niet kunnen dat de Vierdaagse Feesten nog wel door gaan. Er zijn 2 wandelaars overleden en dan gaan ze lekker een feestje bouwen… Jammer voor alle mensen die feest willen vieren, zou ik zo denken… Maar nee hoor… Nou ja, dit wilde ik even kwijt.. Doei, Marije

 2. Jammer hè, oom Annis! Ik had graag nóg 3 dagen samen met papa, u, tante Ien en tante Mieke over de finish willen gaan… Nou ja, volgend jaar dan maar.
  Maar dit kan ook nog:
  02SEP06 – Airborne Wandeltocht, Oosterbeek
  16SEP06 – Dam tot Dam Wandeltocht, Amsterdam-Zaandam
  19NOV06 – Zevenheuvelenomloop, toch nog ’n beetje Nijmegen.
  En op 21-22 oktober 2006 is er een wandeling in Washington, DC…:-)
  xxxAR

 3. Pingback: “Wandelen in de hitte” | Welcome in Ahiolo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s