4-daagse 2006 – the day before

In het centrum van Nijmegen is het gezellig druk met wandelaars, uit verschillende landen van de wereld.
De dag voordat de vierdaagse begint, moeten de wandelaars zich melden bij het startbureau aan de Wedren. Bij de startbureaus worden de startkaarten, knipkaarten met de bijbehorende ‘reclame zak’ uitgereikt.

De 90ste editie is de reden, waarom de organisatie (KNBLO) met  New Balance als sponsor, de  wandelaars verwennen met een jubileum rugzak.

Deze dag is voor veel wandelaars de dag om medewandelaars te ontmoeten. Een oogcontact, glimlach, een knikje van herkenning leiden vaak tot “hernieuwde” kennismaking of zelfs vriendschap. Ontmoetingen van (oude) wandelvrienden elkaars wandelverhalen delen onder het genot van glaasje(s) bier, is het gebruikelijk The day before ritueel. Hier geldt het motto: Sport verbroedert.

Ook onze jubilaris Tjak en zijn dochter Aryatti hebben zich gemeld. Met een zakje patat in de hand, vertelt Tjak wat hem bewogen had om te gaan wandelen. Met weemoed worden oude herinneringen opgehaald. Ondergetekende heeft enkele jaren samen met Tjak als wandelpartner de langste afstand van de 4-daagse mogen wandelen.

Morgen gaan wij voor de 40 km. Reeds enkele jaren bestaat onze groep uit Mieke, Fred, Ineke en ik. Helaas, moet Fred met wandelen stoppen omdat hij versleten knie heeft. “Fred, bedankt voor je gezellige inbreng tijdens de trainingen, buitenlandse- en de 4-daagse wandelevenementen”


Mieke, Ineke en Tjak

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s