5th FreedomWalk Festival 1

5th US FreedomWalk Festival, een recreatieve wandelweekend dat wordt gehouden van 20 tot en met 22 oktober 2006 in Arlington, een stad ten zuid-westen van Washington DC.
Omdat wij in aanmerking willen komen voor een IML (International Marching League) beloning, hebben wij gekozen om 2 maal 21 km te lopen op zaterdag de 21ste en zondag de 22ste oktober 2006.
Verplichte afstand voor een IML beloning is minstens 2 x 20 km per dag. International Marching League is opgericht op 28 oktober 1987 te Tokio, in aanwezigheid van Prins Naruhito, in het Nippon Presscenter.
Acht grote bekende wandelmanifestaties, verspreid over 8 verschillende landen, besloten een koepelorganisatie te stichten met als doel promotie te voeren voor de recreatieve wandelsport. Sinds kort is USA een IML lid geworden. De naam IML is nu gewijzigd in IML Walking Association.

Donderdagavond waren wij met vertraging in Washington Dulles aangekomen. Onze gastheer Roel en nicht Ar, zij was een week eerder in Washinton, staan al op ons te wachten.
De FreedomWalk Festival begint op vrijdag 20 oktober met een Friendship walk van 10 km (een opwarmer).
Echter voor ons,  heeft Ar een speciale programma samengesteld. Met de bus gaan wij eerst naar het hart van US  de Pentagon  Op strategische punten staan de bewakers, in uniform, sommigen in burger, opgesteld. Overal zijn camera’s te zien en borden waarop staan dat foto’s maken ten strengste is verboden. Van hier nemen wij de metro naar Arlington Cemetary.  Het bezoek aan Arlington Cemetary leert ons, hoeveel Amerikaanse soldaten gestorven waren in den vreemden. Hier worden zij allen als helden bijgezet. Ook het graf van de Kennedy’s is hier en wordt gemarkeerd door de eeuwige vlam.
Het groene  glooiend terrein met duizenden witte kruisen en  in herfstkleuren getooide bomen geven een zeer indrukwekkend uitzicht.

Arlington Cemetery

The Netherlands Carrillon
We wandelen over het terrein naar The Netherlands Carrillon, een geschenk van de Nederlandse bevolking aan de United States als dank voor haar hulp met het bevrijden van Nederland in de 2e WO.
Dit Carrillion heeft 50 klokken. De 50ste klok werd op 28 februari 1995 door Premier Wim Kok aangeboden aan President Bill Clinton. De klok symboliseert 50 jaren vriendschap, 1945 – 1995.

US Marine Corps Memorial (Iwo Jima – Japan)
Op een steenworp afstand van The Netherlands Carrillon, staat het imposante US Marine Corps Memorial (Iwo Jima – Japan). Een gedenkteken aan de duizenden militairen, die in de slag om Iwo Jima zijn gesneuveld.
De slag op dit vulkanisch eiland, dat tot de Bonin eilanden behoort, heeft aan beide zijden, veel slachtoffers gekost.  Iwo Jima ligt  ruim 1000 km ten zuiden van Tokio. Het eiland is slechts 8 km lang en heeft een oppervlakte van minder dan 13 vierkante kilometer.

US Marine Corps Memorial (Iwo Jima – Japan)

The National Museum of the American Indian
In de middag zijn wij in Rosslyn, een wijk in Arlington, geweest en daarna bezoeken wij The National Museum of the American Indian.  Dit museum is ontworpen door Douglas Cardinal (Zwartvoet Indiaan) en een team van Indiaanse architecten en adviseurs o.a JohnPaul Jones (Cherokee/ Choctaw) en kunstenares, ontwerpster Ramona Sakiestewa (Hopi). De buitenmuren van het museum zijn bewerkt met Kasota stenen, die een perfecte harmony weergeven tussen het ruige natuur, schoonheid en architecture creativiteit. Hier is alles over de Amerikaanse Indianen te zien.

Bekijk hier de foto’s

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s