5th FreedomWalk Festival 2

Checkpoint bij de ingang van de Women’s Memorial

Zaterdag 21 oktober 2006
Doordat wij laat starten hebben wij de Opening Ceremony in Gateway Park gemist.

De start is in het hotel Marriott aan de Clarendon Blvd. In 2002 werd voor het eerst de US Freedom Walk gehouden.
De eerste drie keren starten de wandelaars vanuit het gebouw van de Reserve Officers Association of the United States, naast het US Capitol. Vanaf 2005 heeft de organisatie gekozen voor wandelaarsvriendelijke lokatie in Rosslyn Arlington.
Anno 2006, doen er ongeveer 1000 wandelaars mee aan het eerste IML Walk Assosiation evenement, dat in Arlington plaatsvindt.

De wandelroutes brengen ons in deze twee dagen naar en langs de vele (oorlogs)monumenten en interessante gebouwen van Arlington en Washington.
De ochtendzon begeleidt ons door de straten van Rosslyn in de richting van Arlington Cemetery.

Eerst passeren wij de beroemde US Marine Corps Memorial (Iwo Jima-monument), dan de Netherlands Carrillon.  Wij vervolgen onze route langs de Arlington Cemetery. Gisteren waren wij op het terrein geweest om een en ander te bekijken. Bij de ingang van de Women’s Memorial, halen wij onze eerste stempel bij de checkpoint.
De verzorging is in vergelijking met wat wij in Nederland gewend zijn, minimaal.
Je kan slechts water krijgen en een snoepje pakken.

Vanaf de Women’s Memorial zien wij voor ons het in klassieke stijl gebouwde Lincoln Memorial.
Het type steen dat voor het monument is gebruikt, is uit Indiana afkomstig kalksteen.
De eerste steen werd gelegd op 12 februari 1915, ten tijde van de 1e wereldoorlog.
Het monument werd op 30 mei 1922 opgedragen aan de overleden president Abraham Lincoln. Het beeld van de oud-president, dat zich in het Lincoln Memorial bevindt is volledig gemaakt van marmer, dat afkomstig is van Colorado.
Om naar het monument te komen, lopen wij de Memorial Drive af naar de rivier Potomac, die Arlington van Washington scheidt.  En ja hoor, wij moeten natuurlijk over de Memorial Brigde.
Op de trappen van Lincoln Memoriaal, gebeuren veel dingen tegelijk, mensen die van de zon zitten te genieten, foto’s maken met op de achtergrond de 36 massieve pilaren van elk 10 meter hoog.
Deze pilaren staan voor 36 Amerikaanse staten die er op het moment van Lincolns dood waren.

Vanaf de platform van dit monument hield dr Martin Luther King Jr. tijdens de massademonstratie op 28 augustus 1963 tegen rassenscheiding, zijn legendarische toespraak; “I have a dream”.
Op 39-jarige leeftijd is Dr Luther in Memphis doodgeschoten.

Ter nagedachtenis aan hem en zijn gedachtengoed, verklaart President Ronald Reagan in 1986 de 3e maandag in januari als de Dr Martin Luther King Memorial Day.
Scholen, kantoren en banken en zelfs Wallstreet zijn op deze dag gesloten. Veel Amerikanen wonen herdenkingsdiensten bij en houden uitgebreide ceremonies om de legendarische voorvechter van rassengelijkheid te eren.

( Lees ook:Dr Martin Luther King National Memorial)

Hier heeft dr Martin Luther King Jr gestaan.

Wandelend langs de Reflecting Pool zien wij het National World War 2 Memorial, Washington Monument (Obelisk) en helemaal aan het eind van The National Mall het US Capitol (het regeringsgebouw).

Aan de rechter- en linkerkant van de Reflecting Pool bevinden zich zowel de Korean War Memorial als de Vietnam War Memorial. Beide bijzonder indrukwekkende monumenten die de herinnering aan twee verschrikkelijke oorlogen levend houden. Vooral het Vietnammonument, een grote zwarte muur met de namen van de 58.000 Amerikaanse gesneuvelden, laat bij de bezoekers een diepe indruk achter: pas nu realiseer je je hoe ontzettend veel mensenlevens de oorlog alleen al aan Amerikaanse zijde heeft gekost.

Het Washington Monument (Obelisk), een ontwerp van Michael Graves, is 169 meter hoog.
De vele vertragingen in de bouw van de obelisk, zorgden ervoor dat er een andere steensoort is gebruikt voor de bovenste helft van de obelisk dan voor de onderste helft. Daardoor is nog steeds een verschil in kleur te zien tussen de boven- en onderkant.

The National Mall is een gebied tussen Washington Monument en het US Capitool.
Een heel groot gebied met mooie tuinen, fonteinen, bomen, bloemperken en monumenten, musea, die open zijn voor publiek (gratis). De gebouwen, die in de Mall staan zijn deel van het culturele en politieke centrum van de Verenigde Staten.
De wandelroute leidt ons om de National Mall heen.
Bij bepaalde monumenten stoppen wij om te bekijken, helaas moeten wij  keuze maken.
Om alles goed te bekijken hebben wij misschien een week voor nodig.

The US Capitol

Achter het Capitool staan twee belangrijke gebouwen: de Library of Congress, hier zijn van alle in US uitgegeven boeken een copie te vinden, en Supreme Court, het nationale hooggerechtshof.

Het Witte Huis
Hier vandaan lopen wij terug  richting de Potomac River, maar eerst even de sfeer proeven van het Witte Huis. Boven op het dak van het Witte Huis, zie je in de verte de bewakers staan.
Ook tussen de toeristen, te herkennen aan de donkere zonnebrillen, die de toeristen nauwlettend volgen.
De vlag hangt uit, is dat het teken dat president Bush thuis is ?
De vele toeristen verdringen elkaar voor het hek om zo een foto voor thuis te maken met Het Witte Huis op de achtergrond. Het wordt nog drukker als een paar bussen met Japanse toeristen aankomen.
Voor ons wordt het tijd om onze wandelroute weer op te pakken.
Onderweg komen wij langs het FBI gebouw. De laatste paar kilometers lopen wij langs de Potomac rivier en kwamen langs Kennedy Center en het beruchte Watergate Hotel.

Het Wittehuis

Bekijk hier de foto’s

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s