5th FreedomWalk Festival 3

Zondag 22 oktober 2006
Het weer is net als gisteren schitterend, echt wandelweer met temperatuur van ongeveer 16 -18 graden Celsius. In de wijk Rosslyn op enkele honderden meters van de start  bezoeken wij het Freedom Park.
Hier staat het monument voor de ‘gevallen’ Journalisten (hun namen zijn ingekerft in glazen platen) en veel Vrijheidsstandbeelden.
Aan het eind van het Park is men bezig om de ‘stukken’ uit Berlijnse Muur een plaats te geven.
We lopen over de Key Bridge en hier vandaan hebben we heel mooi uitzicht over Potomac rivier. Boven op de heuvel staat The Georgetown University, dat wereldwijd bekend staat voor de kracht van zijn academische programma’s.

Berlin Wall segment

De winkelstraat waarover wij lopen, ziet er heel rustig uit. Het is immers zondag en nog vroeg in de ochtend.  Het is een straat, die zo uit een middelgrote Noord Europese dorp hier is gepasted.
Gisteren, liepen wij parallel aan deze straat, in de tegengestelde richting. Op een pad langs een grachtje, de  Chesapeake & Ohio Canal, waar de toeristen in een trekschuit op en af kunnen varen. De bemanning en de paardenmenner waren gekleed in klederdracht uit begin vorige eeuw. Om het pad schoon te houden liep een meisje (ook in klederdracht), achter een kruiwagen om de ‘paardenkoeken’ op te ruimen. Het ziet er erg romantisch uit.

Chesapeake & Ohio Canal

Georgetown is een nog ongerepte oude wijk van Washington, tegen de heuvels zijn mooie huizen gebouwd. Langs de rivieren Rock Kreek en Potomac  zijn er veel parken, waar behalve wandelpaden ook fietspaden zijn aangelegd. Het is uniek, deze fietspaden zijn de enige fietspaden in Washington en omgeving. In het weekeinde is het daarom ook erg druk met fietsers.

Vandaag wandelen wij door Rock Creek Park, Montrose Park naar de Japanse Ambassade. Japanse Ambassade, omdat Japan tot een van de belangrijke oprichter is van het IML Association behoort. Hier heb je een Checkpoint. De Japanse ambassadeur staat in vele gevallen klaar om de wandelaars te begroeten en toe te spreken. Helaas, deze keer moeten wij genoegen nemen met zijn ondergeschikte.
Een Japanse wandelaar, die een grote Japanse vlag meedraagt, kijkt teleurgesteld en loopt weer verder.

Japanse ambassade

Over de straten van ‘Wassenaar van Washington’ lopen wij terug naar de Key Bridge, op ongeveer een kilometer van de finish.
Maar zover is het nog niet, de route leidt ons de heuvels op naar Arlington. Een echte kuitenbijters, het lijkt alsof er geen eind komt aan het klimmen.

Arlington was oorspronkelijk een deel van Washington D.C. Na een uur lopen door de straten van Arlington komen wij bij de laatste Checkpoint. De Checkpoint is ingericht in Ballston Commen Mall (winkelcentrum). Goede gelegenheid om uitgebreid uit te rusten en kennis te maken met de Amerikaans eetcultuur.

Twee dagen wandelen in Arlington en Washington heeft ons veel geleerd over de geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika en haar strijd om de vrijheid. Washington, een stad van monumenten, cultuur en parken, the place to be.

6th Annual ROA-US FreedomWalk Festival vindt plaats van 19 – 21 oktober 2007.

Bekijk hier de foto’s

Naar Startpagina

Een Reactie op “5th FreedomWalk Festival 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s