Wegens hitte gestaakt

De kranten staan er vol van. In de media wordt het onderwerp lang en breed uitgemeten.
‘Specialisten’ worden geïnterviewd. ‘Deskundigen’ geraadpleegd.
Meningen van voor- en tegenstanders worden gevraagd en besproken.
Onder de deelnemers heerst blijdschap en teleurstellingen. Blijdschap als ze hun ‘rondje Kralingsebos’ nog kunnen maken. Teleurstelling, omdat ze hun maandenlange inspanning, op de D-day niet in verwachte resultaat kunnen omzetten. Discussies zullen er altijd blijven.

Ja, u heeft het al door, het gaat om vroegtijdige staken van de Fortis Rotterdam Marathon   voor de recreatieve lopers op 15 april 2007.
Dit is de derde keer in 12 maanden, dat een organisatie in een internationaal zeer bekend sportevenement wegens ‘hitte’ moet staken.
De twee andere evenementen zijn de Nijmeegse Wandel 4-daagse (na 1 dag afgelast) en de Drenthe Fiets 4-daagse (helemaal afgelast). Wat vindt u van deze beslissing ?

Het gevoel van teleurstelling, kan ik me best indenken. We mochten de 90ste wandel 4-daagse van Nijmegen immers ook niet afmaken. Ik vind dat naast alle mogelijke organisatorische voorzieningen, de deelnemers zelf verantwoordelijk zijn voor hun deelname.
Goede voorbereiding, medische keuring, luisteren naar je lichaam zijn  enkele belangrijke dingen, die een sport(-ster)er hoog in zijn (haar) vaandel moet hebben…..

Met de 91ste wandel 4-daagse van Nijmegen in het vooruitschiet, roep ik alle wandelaars op, zich nog beter voor te bereiden, zodat je kan genieten van deze 4 mooie dagen……. veel succes !

Persbericht
De Fortis Rotterdam Marathon heeft om twee uur (3 uur na de start) besloten om de marathon te staken. De top van de wedstrijd heeft nog kunnen finishen, maar om twee uur is besloten om het verdere verloop van de wedstrijd te wijzigen. De deelnemers die het 30 km punt om twee uur al voorbij waren, werden verzocht de marathon verder wandelend te vervolgen.
De deelnemers die om twee uur voor of bij het 30 km punt waren zijn rechtstreeks naar de finish gestuurd en lopen de extra 12  km lus niet.
Elke deelnemer krijgt een medaille ook al heeft deze niet de gehele marathon gelopen.
De beslissing om de marathon op deze manier te staken was een aantal dagen geleden al voorbereid.

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s