Pelgrimstocht in Israël 1

1 mei 2007 tot en met 10 mei 2007 –
Georganiseerd vanuit de N.H. wijkgemeente Schollevaar – Capelle a/d IJssel

Het overhemd plakte tegen mijn lichaam. Bezweet door de hitte en het sjouwen van de koffers, stapte ik in de bus. Gelukkig hoefden we de koffers niet zelf in de bus te zetten.
Snel een plekje in de ‘koele’ bus gezocht. Het duurde wel even voordat onze chauffeur  Armon klaar was om te vertrekken.
De vlucht van A’dam naar Tel Aviv (Ben Gurion Airport) verliep voorspoedig.
In de hal stond onze gids Danja Keesing  op ons te wachten. “De rit naar Tiberias duurt ongeveer  2 uren ” zei ze. In de bus beperkte Danja haar gids-werk tot het minimale, het enige wat de meesten van ons willen is ‘rust’. Buiten was het donker en we konden daarom niet veel van de omgeving zien. De lichten in de bus werden gedimd en daarna…..daarna hoorde ik niets meer.

In Hotel Astoria in Tiberias, verblijven wij tot 4 mei. Van hieruit worden de excursies gedaan rondom het meer van Galilea.

Géén vakantie maar Pelgrimstocht
In Tiberias startte onze ‘vakantie’. Het was eigenlijk géén vakantie, gezien het doel en  programma, is het een pelgrimstocht. Een pelgrimstocht, een hele aparte ervaring, die niet met andere ervaringen te vergelijken valt . ‘Te lopen waar de Heer Jezus liep…plaatsen bezoeken waar Hij als een kind speelde….waar Hij zijn eerste wonder  verrichtte…waar Hij zijn discipelen onderrichtte…. bad…de zieken genas…doden weer tot leven bracht… de menigte te eten gaf….Zijn rede hield,  op de berg…..’
Een bijzondere reis met veel spirituele leer- en emotionele momenten.

Tiberias by night

De inbreng van onze dominee, René van Loon  en gids Danja gaf de reis een extra dimensie. Zodra Danja met haar verhaal cq uitleg stopte, nam René het over om de link met de bijbel te maken. Een perfecte samenwerking.
Onze gids Danja, Nederlandse jodin, weet uit haar orthodoxe achtergrond, ons bijzonder veel over de jodendom en de Torah te vertellen.
Enkelen van haar familieleden, hebben de holocaust overleefd. Haar persoonlijke verhalen, de ontmoeting met haar tante Nomi, die de holocaust heeft overleefd zijn erg roerend.
We hebben een heel goed reisgezelschap, dat haar ‘spirituele’ ervaringen met elkaar wilt delen. We spraken veel met elkaar over onze ervaringen, soms diepgaand…wat een verrijking.
Veel gelachen, genoten van het bijzondere land, soms, soms konden wij onze emoties ook niet de baas…
Maar dat hoort immers ook bij een pelgrimstocht.

De dagopening, door een stuk uit de bijbel te lezen werd meestal in de bus gedaan. Dagafsluiting en evaluatie van de dag, hielden wij na het diner in het hotel.
Lange dagen werden er gemaakt, onze fysieke en geestelijke conditie werden op de proef gesteld.
Echter, vermoeidheid was nauwelijks te merken, zelfs bij de ouderen onder ons.
Lof aan hun, maar vooral aan Hem, die ons kracht geeft en die de leiding heeft.

Bekijk hier de foto’s   Foto’s: © Ahiolo

Naar Startpagina  |  Pelgrimstocht in Israël 2

2 Reacties op “Pelgrimstocht in Israël 1

  1. Hallo Annis,

    Wat een bijzondere weblog heb je! Heel mooi. Door het lezen van je verslag van de reis naar Israël heb ik de hele reis weer beleefd. We hebben zoveel gedaan dat ik een aantal details ben vergeten maar jij hebt ze opgeschreven. Thanks!

    Wilma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s