Tjak krijgt zijn keizerlijke intocht

Keizerstad – Nijmegen : vrijdag,  20 juli 2007
Voor het Radboudziekenhuis stonden ze naar hem uit te kijken. 50 cm grote cijfers 25, in zilverenkleur  hadden zij gemaakt.  De nichten Mi en MC waren opgewonden. Het is natuurlijk een bijzondere prestatie van ‘uncle’ Tjak : 25 x de 4-daagse met succes lopen, dat is geen kattepis.

“Ja…ja…daar komt hij… nee dat is hem niet, ja toch wel ….ja..dat is hem toch.. ”. Snel renden ze hem tegemoet, hingen de cijfers 25 om zijn nek.
Namen hun plaats in, ieder aan een van zijn zijde, net achter van hem. Met de ook in zilverenkleur gemaakte pointers (pijlen),  wijzen ze naar hun held.  Zo, nu kon ‘uncle’ Tjak met zijn ‘keizerlijke’ Zilveren Jubileum intocht beginnen.
Als een keizer liep Tjak op de via Gladiola, geflankeerd door zijn fans.

Ulpia Noviomagus Batavorum of Nijmegen, is op de laatste dag van de 4-daagse  de trekpleister voor duizenden mensen.
Onvermoeid hitsten de secondanten van Tjak het publiek op, hun held toe te juichen. Het publiek applaudiseerde massaal, riep felicitaties toe…
Tjak zette zijn wandeltempo op wat lagere versnelling, om alle aandacht en de bloemen van het publiek aan te nemen…en te bedanken…. Genietend van zijn zege liep onze held de laatste kilometer uit……
Wat een intocht… dat heeft Tjak wel verdiend, na de teleurstelling van vorig jaar. Toen had hij zijn jubileumkruis kunnen ontvangen. Vorig jaar werd de 4-daagse immers na één dag , wegens hitte gestaakt.
Een hand en een gladiool van de burgemeester van Noviomagus bezegeld zijn intocht…..

Tjak begon zijn wandelcarrière in 1978.
In het interview met het dagblad Tubantia zei Tjak: “Tot die tijd was ik een fanatiek badmintonner. Maar door een tennisarm kon ik die sport niet meer uitoefenen. Een vriend van mij adviseerde me om te gaan wandelen. Daarbij gebruik je namelijk je hele lichaam. Zelfs je hoofd. Wandelen is goed voor lichaam en geest.”
Het is een ieder wel duidelijk dat Tjak behalve drager is van een Zilverenjubileumkruis, ook drager is van wandelvirus. Wie ook maar met hem in contact komt wordt er mee besmet…..so be ware…..

Foto’s © Ahiolo
Nijmeegse Wandel 4-daagse 2007 foto’s   –  Album 1
Nijmeegse Wandel 4-daagse 2007 foto’s   –  Album 2

Naar Startpagina

4 Reacties op “Tjak krijgt zijn keizerlijke intocht

 1. Dank je wel Annis, zo’n held voelde ik mij heus niet! Ik ben dankbaar voor mijn bruine huidskleur, want zo kon men niet zien hoe opgelaten ik mij voelde door die huldiging!
  Eén feit was wel waar, ondanks het onweer en de stortbuien die daarop volgden voelde ik mij wel rijk gezegend met lieve nichten, schoonzussen, zwager, vrienden en last but not least een echtgenote die zich niet door donder, regen en bliksem liet weerhouden om naar de via gladiola te komen. G.B.U.all!
  ++ Tjak ++

 2. Hallo bung Tjak,

  Proficiat met uw 25ste jubileum Nijmeegse wandel4daagse. Voorzover ik weet heeft een molukker dit jubileum nog niet gehaald, behalve u natuurlijk. Semangat, hoor. Wellicht zijn er personen die wel hebben gehaald alsnog hierbij mijn felicitaties. Bung Annis, bedankt dat ik hierop mag reageren op de jubilaris. Ik heb een foto van bung Tjak met aanhang gemaakt tijdens de verregende intocht op Via Gladiola.

  Bung Tjak, volgend jaar hoop ik weer te zijn in Nijmegen om van u een foto te maken.

  amatoo paparazzo uut het Noorden

 3. Hallo Tjak,

  Ik had het na 2 dagen in Israel ook al gezien, je kunt niet stilzitten. Enorme waardering voor je prestatie in Nijmegen. De familie heeft jou wel op een heel bijzondere manier binnen gehaald en dat heb je dus gewoon verdiend. !!!

  G.B.U. all

  Onno

 4. Bedankt Onno en paparazzo (hij heeft natuurlijk wel een naam, maar …..nyong nama siapa? = hoe heet je, jongeman?) voor jullie reacties. Hartelijke groeten uit de Achterhoek, en geniet nog volop van de laatste maand waar er geen R in zit maar wel veel regen geeft. Tot een volgende keer!
  Sjaloom, ++Tjak++

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s