Warmest Christmas greetings from Finland

Shalom Ahiolo friends.

Annis Lekransy heeft mij verzocht om een kerstboodschap te schrijven. Dat doe ik heel graag voor hem. Annis ken ik van de tijd toen we in Merauke in het voormalige
Ned. Nieuw Guinea, thans Papua, woonden. Er zullen vast en zeker vele Merauke vrienden en kennissen zijn die zich mij nog wel herinneren. Voor mijn oude vrienden en bekenden, die misschien wel nieuwsgierig zijn naar mijn levensloop, lijkt het mij leuk om in vogelvlucht daar iets over te vertellen.

Voor degenen die mij niet kennen wil ik mijzelf  aan hen voorstellen.

Ik ben Eddy Moorrees en evangelist.
Mijn finse vrouw heet Mirja.
We hebben 3 zonen: Levi 19 jaar Gerson 18 jaar en Joshua 14 jaar.
We wonen in Oost-Finland in het plaatsje Joensuu in de provincie Noord-Karelië.

Mijn geboorteplaats is Ambon. Toen ik 9 maanden oud was vertrok ik met mijn ouders naar Hollandia, het tegenwoordige Jayapura in Papua.
Drie maanden later zijn we naar Merauke verhuisd. In het jaar 1961, kort na mijn 15de verjaardag, vertrok ik alleen met het vliegtuig naar Holland.
Sindsdien ben ik nooit meer teruggekeerd naar het mooie land van mijn jeugdjaren.

Zelfs mijn lief Ambon heb ik nooit gezien, erg jammer !!

In Doetinchem en in Hoogeveen heb ik de 4-jarige Mulo in 3 jaren doorlopen.
Daarna de HBS in Meppel. Tijdens mijn HBS jaren en militaire diensttijd heb ik als bassist in twee beat-bands gespeeld. We waren toen heel erg populair in Drenthe en omstreken, maar hebben ook in Duitsland opgetreden. Onze lead zanger heet Rob Mendoza uit Hoogeveen. Met de band WANT heb ik ook een plaat (single) gemaakt.
Na mijn militaire diensttijd heb ik een tijdje liftend door Europa gezworven. Verder heb ik in Holland 3 verschillende beroepen uitgeoefend. Mijn langste en laatste baan was 13 jaren op een notariskantoor.
Op dit kantoor riep de Here God mij om voor HEM als zendeling te werken.
Over mijn roeping en God’s leiding kan ik wel een klein boekwerk schrijven, doch dat is hier nu niet de bedoeling. Dus hou ik het erg beknopt:

Door het biddend lezen van de Bijbel en onder de leiding van de Heilige Geest sprak de Here God vele malen tot mij, aangaande de weg die ik moest gaan.
God riep mij en bevestigde mij door Zijn Woord uit 1 Samuel 3  en uit Jeremia 1:14-19, en GOD ALLEEN zond mij uit naar Finland om het evangeliewoord aan alcoholisten, drugsverslaafden en criminelen in de gevangenissen te verkondigen.
Tussen roeping en het uitgaan naar het zendingsveld ligt een heel proces en een opleidingstijd in de leerschool van God. Ik ben dus niet over 1 nacht ijs gegaan.

Mijn thuisgemeente is in Meppel. Na 21 jaar zendingswerk in Finland kan ik getuigen dat mijn arbeid niet vergeefs is in de Here.
Eén voorbeeld: Een gevangene die in de gevangenis tot geloof is gekomen leidt nu als pastor een Vrije Evangelische Kerk met ongeveer 400 kerkleden.
Alle Eer aan de Here God en Zijn Zoon, Jezus Christus! God is getrouw en zorgt heel goed voor mij en mijn gezin. HIJ, die in mij een goed werk is begonnen, zal dit ten einde toe voortzetten, tot de dag van Christus Jezus. Goed, u weet nu wie ik ben, en het wordt tijd dat ik de kerstoverdenking ga schrijven.Tot slot wens ik u allen Gezegende Kerstdagen toe en Gods Nabijheid voor het Nieuwe Jaar 2008.

Met hartelijke groet, Eddy.

Naar Startpagina

4 Reacties op “Warmest Christmas greetings from Finland

 1. Hallo Eddy lieve broer,
  Wat een prachtig mooi verhaal. De herinneringen komen weer boven. Ik krijg een warm gevoel van binnen. Ook herinner ik me nog dat je in de band Wand speelde en een single gemaakt had. Als ik die single te pakken kan krijgen dan zet ik het voor je op CD. Ik heb een programma die van LP naar CD kan overzetten. Verder nog veel geluk en een goede gezondheid met je famillie in 2008. Lieve groeten, je broer Richard

 2. Dag Richard,
  bedankt voor je bezoek aan Ahiolo. Ik weet niet of Eddy op korte termijn Ahiolo gaat checken, daarom stuur ik je boodschap gelijk door. Wens je gezegende Kerstdagen en liefdevol 2008 toe.

 3. Ik heb het verhaal van Eddy Moorrees gelezen.Eddy ken ik al heel lang,we hebben samen op de lagere school gezeten,in Merauke.
  Mijn waardering voor Eddy is heel groot,voor al het werk wat hij daar doet in het hoge noorden,waar het soms toch behoorlijk koud kan zijn,en je moet er toch doorheen.
  Geweldig

 4. Hallo. Ik ben al jarenlang op zoek naar Eddy moorrees. Toen ik jong was kwam hij vaak bij ons op bezoek en als tiener ben ik ook met mijn ouders in Finland geweest om hem te bezoeken. Graag zou ik weer met hem in contact komen. Is het mogelijk zijn email accres te krijgen? Dat zou fantastisch zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s