17 Daagse rondreis Maleisië – Reisschema

17-daagse rondreis Maleisië – Taman Negara – Groepsrondreis (10 t/m 26 nov 2007)

Veschillende keren zijn we in Malesië geweest, echter alleen in Kuala Lumpur International Airport. KLIA ligt 55 km ten zuiden van de Maleisische hoofdstad.
Een moderne luchthaven met veel winkels, restaurants, massage-mogelijkheden, die voor de transver-passagiers het wachten de moeite waard maken. Met automatische trein kan men gratis ritje maken van de Hoofd Terminal naar de Satellite Terminal.

Nu, over 3 weken is het zover, dan kunnen we (Fred, Mieke, Ineke, ik en andere deelnemers) dwalen in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur tussen de 2 miljoen inwoners. KL kenmerkt zich door een grote diversiteit aan bebouwing. Van de oude koloniale bebouwing in Chinatown en Little India tot de moderne en vooral hoge gebouwen, die nu de de skyline bepalen………..

Ons volledig programma:

dag 1 Amsterdam – Kuala Lumpur
FOX check-in service op Schiphol en vertrek naar Kuala Lumpur.

dag 2 Kuala Lumpur
Aankomst, waarna transfer naar ons hotel in de stad, waar we twee nachten zullen verblijven. Stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het in Moorse stijl gebouwde station, de gigantische Petronas Towers (zie foto), de Blauwe Moskee, het Nationaal Museum, het Merdeka plein en het Koninklijk Paleis. Verder bezoeken we de indrukwekkende Batu Caves, de eeuwenoude hindoegrotten met vele prachtige heiligdommen. ’s Avonds welkomstdiner met traditionele dans.

dag 3 Kuala Lumpur
Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Malacca, de historische handelsplaats van goud, zijde, thee, opium en parfum (optioneel). U vindt er antiekmarkten en sfeervolle koloniale straatjes.

dag 4 Kuala Lumpur – Taman Negara Natuurreservaat
Vertrek naar Taman Negara. Dit oerwoud is maar liefst 130 miljoen jaar oud en heeft een unieke flora en fauna. Via een mooie route naar Tembeling, vanwaar we per snelle longtailboot verder gaan en een tocht van bijna drie uur dwars door de jungle maken! We komen in de namiddag aan bij het prachtig gelegen Taman Negara Resort, midden in het oerwoud. ’s Avonds kunt u met een gids een interessante avondwandeling door de jungle maken (optioneel, zaklantaarn meenemen).

dag 5 Taman Negara Natuurreservaat
Een schitterende dag om te wandelen, te raften naar de waterval of een boottocht te maken. Een absolute aanrader is de 500 meter lange ‘canopy walkway’ bij het resort, waar u op 35 meter hoogte van boomtop naar boomtop loopt (optioneel), een geweldige ervaring!


Taman Negara Natuurreservaat

dag 6 Cameron Highlands
Per longtailboot varen we terug door de jungle. Vervolgens gaan we per bus via een mooie route naar de Cameron Highlands, het woongebied van de Orang Asli, de oorspronkelijke bewoners. Ze jagen in de bossen met blaaspijpen op wilde dieren en kappen bamboe, hun kinderen verkopen fruit en zelfgemaakte honing. De hooglanden bestaan uit glooiende hellingen met bergen en theeplantages, een adembenemend mooi landschap. Onderweg stoppen we bij de prachtige Iskander Watervallen. We verblijven twee nachten in een sfeervol hotel, voorzien van alle comfort. In de avond wordt u een diner aangeboden.

dag 7 Cameron Highlands
We bezoeken een theeplantage en een lokale fruit- en groentemarkt (proef vooral de aardbeien!). Verder heeft u de gelegenheid om prachtige wandelingen te maken, die vanuit het hotel worden georganiseerd (optioneel).

dag 8 t/m 10 Penang
Op weg naar het eiland Penang. We verblijven drie nachten in de levendige hoofdstad, Georgetown, met prachtige koloniale gebouwen, antieke Chinese theehuizen en kleurrijke markten. ’s Avonds vindt u langs de boulevard talloze ‘hawker-stalletjes’ waar u voor spotprijzen heerlijk (en veilig) kunt eten.


De masseuses van Mutiara Resort in Langkawi

dag 11 t/m 15 Langkawi (2 dagen verlengd)
Langkawi is een prachtig groen en onbedorven tropisch eiland in de azuurblauwe Andaman Zee, op ruim twee uur varen van Penang. Het eiland heeft een uitbundige tropische begroeiing, parelwitte stranden, prachtige rustige baaien en een glasheldere zee met tal van prachtige koralen en tropische vissen. Op Langkawi vindt u geen massatoerisme, wél landelijke dorpjes, enkele winkels en lokale restaurantjes en vooral vele prachtige, verlaten stranden. U kunt er windsurfen, zeilen, snorkelen en duiken. Ook heeft u de mogelijkheid om te golfen, mountainbiken en wandelen.

U verblijft in een gezellig driesterrenhotel, aan een prachtige baai en voorzien van een mooi zwembad. U kunt ook tegen toeslag verblijven in een vier- of vijfsterrenresort.

dag 16 Langkawi – Amsterdam
In de namiddag vliegt u naar Kuala Lumpur en vervolgens door naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

dag 17 Amsterdam
Einde van een onvergetelijke reis!                                                

 Naar Startpagina

Een Reactie op “17 Daagse rondreis Maleisië – Reisschema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s