The Grand Epoch City – Beijing

18-daagse Groepsreis China  –  van 23 juli t/m 9 augustus 2008.
Georganiseerd door ‘Stichting Jubileum 3 Daagse China 2008’ in samenwerking met OAD Reizen.
Verblijf in Dalian van 24 tot en met 28 juli 2008.  In Beijing van 29 juli tot en met 8 augustus 2008.

Groepsgrootte: 626 personen

Na 12 uur durende reis uit Dalian, voelen we niet zo veel voor om dan nog de omgeving waar ons hotel staat te verkennen.
De volgende ochtend om 08.30 uur staat immers een rondleiding in The Grand Epoch City, op het programma.

De Chinese gids van het hotel, die de rondleiding doet, vertelt ons dat The Grand Epoch City in 1992 door de investeringsmaatschappij CITIC Guoan Co Ltd. is gebouwd.  Zij is een kopie op schaal van de oude stad van Beijing uit de Ming en Qing dynastie. Compleet met de bruggen net zoals je in de Verboden stad kan zien.


Ons hotel: Fu’ An Palace Hotel en Yuanying Guan Palace (wit gebouw)

Zelfs de 5 km lange stadsmuren is een ‘echte’ kopie.
Deze stadsmuur met 22 torenpoorten  omringt de moderne conferentiecentra en diverse vijf-sterren hotels.

Alle gebouwen in The Grand Epoch City zijn volgens een unieke Chinese architectuur gebouwd. Deze zijn op schaal na-gebouwde paleizen, waarvan enkele als hotels worden ingericht.
De hotels hebben in totaal 1500 kamers, goed voor 3000 gasten.  6680 personen kunnen genieten van het eten in 16 speciale restaurants, die in deze ‘oude’ stad te vinden zijn..

Verder treffen we hier een prachtige Golden Arts Hall een ‘kopie’ van de ballroom van het keizerlijk paleis Schönbrunn in Wenen, diverse conferentiezalen, boedha-tempel en -museum.
Naast de enorme aanbod van sportieve faciliteiten zoals: een bowlingbaan, een zwembad, tafeltennis, badminton, tennis, golfbanen, binnen en buiten de stadsmuur en zelfs een klimwand, kunnen de gasten hun hart ophalen in de shoppingcenter.  Kosten noch moeite wordt bespaard om de gasten een luxe verblijf te garanderen.

Lotusbloem, de pitjes zijn eetbaar

De tuinen in deze stad uit de Ming en Qing dynastie, zijn een lust voor de ogen en vormen samen met de paleizen een harmonieus geheel.

Na het in gebruik nemen van de Grand Epoch City, hebben hier verschillende belangrijke bijeenkomsten en activiteiten plaats gevonden. Zoals de overdrachtsceremonie van Hong Kong en Macao’s aan China, Miss World Championship Global.
In oktober 2005 vindt hier een bijeenkomst plaats van het 7e G-20 ministers van Financiën en Centrale banken.  De vertegenwoordigers van 19 ontwikkelde landen en ontwikkelingslanden en 4 internationale financiële instellingen nemen deel aan deze bijeenkomst.

Nu in augustus 2008, logeren op drie etages van het Fu’ An Palace Hotel, meer dan 625 Nederlandse wandelaars, die de Chinese Muur gaan bedwingen.
In het zelfde hotel zijn tevens de musici van het Olympic Orchestra ondergebracht die de openingsceremonie muzikaal zullen omlijsten.
De dames uit de keizerlijke concubine (let op de hakken van hun schoenen)

Shows
Halverwege onze rondleiding, worden we verzocht om helemaal buiten de stadsmuur, bij de ingangspoort te gaan om een openingsceremonie-show bij te wonen.
Elke ochtend komt de keizer en zijn gevolg uit zijn paleis om zich aan de bevolking te ‘tonen’. Als eerste komen de bewakers te paard, daarna de bewakers, eunuchen en de dames uit de keizerlijke concubine. De heraut  kondigt de keizer aan, die in keizerlijke gele robe aan het volk vertoont.

In totaal zien we tijdens deze ochtendrondleiding 3 spectaculaire shows.
Na de openingsceremonie wordt binnen de stadsmuur de acrobatenshow gegeven.  Het zijn acrobaten van de hoogste plank of misschien beter gezegd op hoge stelten. Ongelooflijk om te zien wat ze allemaal op  stelten kunnen. Zelfs salto’s worden niet vermeden.
De laatste show, die bijna het zelfde is als de openingsceremonie, vindt plaats op de binnenplaats voor het Zheng’ An Palace Hotel.

Foto’s: © Ahiolo
Foto’s  Grand Epoch City 1 – Show
Foto’s  Grand Epoch City 2 – Show

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s