1e dag Walk Challenge China 2008.

18-daagse Groepsreis China  –  van 23 juli t/m 9 augustus 2008.
Georganiseerd door ‘Stichting Jubileum 3 Daagse China 2008’ in samenwerking met OAD Reizen. Verblijf in Dalian van 24 tot en met 28 juli 2008.  In Beijing van 29 juli tot en met 8 augustus 2008.

Groepsgrootte: 626 personen.

klik hier voor de kaart   

Wandelen in Dalian.
Het is zondag 27 juli 2008 –  07.00 uur. Op dit tijdstip van de reguliere zondag in Nederland, ligt iedereen nog te genieten van de nachtrust. Hier in het restaurant van Sweetland Hotel  heerst een ongekende drukte. Wandelaars, bijna allemaal in ‘Oranje’ gestoken, nemen een snelle ontbijt voordat ze  met de bussen meegaan naar de start van de 1e dag van de Walk Challenge China 2008.

De startplaats van de wandeltocht aan de Yingbin weg, is op ongeveer een kwartier rijden van ons hotel. Als we daar aankomen horen we van ver al het ritmisch geluid van de trommels.
Getooid in plaatselijke klederdracht, verwelkomen de dansers ons met een bijzondere traditionele dans.  Het zijn geen professionele dansers, nee ze zijn gewone mensen die graag hun cultuur willen uitdragen.
Verantwoordelijk voor deze speciale openingsceremonie met Chinese muziek en dans is de Dalian Walking Association.


De ‘oudste’- en de ‘jongste’ wandelaar en in het midden de voorzitter van KNBLO

De start
Burgemeester prof. mr. Xia Deren van Dalian, is één van de aanwezige notabelen. Welkomstwoorden over en weer worden gewisseld, waarna het startschot om precies 08.00 uur volgt. Hand in hand  lopen de voorzitter van de jarige KNBLO, de oudste- en de jongste wandelaar samen de eerste twintig  meter en daarmee is de WCC-wandeltocht  begonnen. 605 Nederlandse- en zo’’n 100 Chinese wandelaars beginnen aan een pittige tocht van 25 kilometer.

Begin met een klim
Zoals verwacht, begint de tocht met een klim. Geniepige klim, die  bijna de eerste 2 km in beslag neemt.  Maar als je eenmaal boven bent, dan wordt je ook beloond met mooie vergezichten. Op dit hoogste punt van de route, staat een klein paviljoen. Hiervandaan heeft men een prachtig zicht over Dalian en omgeving.
Dat de klim pittig is, betekent ook dat de afdaling naar Binhai Lu zeker even pittig is.
Na elke 5 km wordt er water uitgedeeld. Het is wel nodig, ondanks dat het nog vroeg is stijgt de temperatuur langzaam richting 30° Celsius.

Waar komen we langs ?
We lopen eerst naar de Zuid-Westelijke kust van het schiereiland, naar de Gele Zee.
De route gaat voor een heel groot deel langs de kust van de Gele Zee.
Regelmatig stoppen we om niet alleen van het schitterende uitzicht te genieten, maar ook om alles vast te leggen en op …adem te komen.
Vanaf de hoogte van 120 meter boven de zeespiegel, zien we beneden op het strand mensen in de zon liggen of zwemmen in de zee.
De Gele Zee, echter is nu helder blauw, nadat de Gele Rivier vanaf begin 1900 niet meer in de Gele Zee uitmondt.

Onderweg komen we langs de prachtige zwemstranden en de vele bezienswaardigheden van de stad. Op de Tiger Beach , de grootste beeldengroep van China, marmeren tijgers, het Polar Aquarium, de dierentuin Forest Zoo en het Navigation and Shell Museum.
En de finish is aan het begin van het grootste plein van Azie, het Xinghai (Ster-Zee) plein.
Omdat op dat moment op dit plein Bier Festival is, kunnen we onze consumptie-bonnen, die we in onze lunchpakket krijgen, verzilveren voor 2 flessen bier van 0,5 liter.

Ondanks het pittige parkoers en de warme omstandigheden hebben uiteindelijk 590 deelnemers de finish gehaald. We hebben erg genoten van deze 1e wandeldag. Ode aan de  ‘Stichting Jubileum 3 Daagse China 2008’, Dalian Walking Association en de vrijwilligers.

Naar 2e dag Walk Challenge China 2008

Foto’s: © Ahiolo
Foto’s WCC Dag 1 – Dalian (1)
Foto’s WCC Dag 1 – Dalian (2)

Naar Startpagina

Een Reactie op “1e dag Walk Challenge China 2008.

 1. Beste mensen,

  Met heel veel plezier en genoegen vandaag naar de stukken over de Walk Challenge gelezen en de bijbehorende foto’s bekeken.
  Ik hoop dat u het niet erg vind dat ik e.e.a. gekopieerd heb voor mijn eigen plakboek, natuurlijk zal ik de bron vermelden.
  Tijdens de voorbereiding heb ik alle stukken gelopen, zelfs meer, maar wat u beschrijft heb ik gemist. Tijdens de Challenge was ik druk bezig met controle etc. Toen u nog op de muur liep moest ik nog “even” de route in Grand Epoch uitzetten. Het doet mij, maar ook de medebestuursleden bijzonder goed dat u alles zo positief ervaren heeft.

  Mijn beste wensen voor 2009 en slamat djalang voor al uw tochten,
  Ger L.M. Pastoor
  Secretaris Stichting Jubileum 3Daagse China 2008 (Walk Challenge China 2008)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s