5 dagen in Dalian – China (1)

18-daagse Groepsreis China  –  van 23 juli t/m 9 augustus 2008.
Georganiseerd door ‘Stichting Jubileum 3 Daagse China 2008’ in samenwerking met OAD Reizen. Verblijf in Dalian van 24 tot en met 28 juli 2008. In Beijing van 29 juli tot en met 8 augustus 2008.
Groepsgrootte: 626 personen.

klik hier voor de kaart   Foto’s: © Ahiolo

Walk Challange China (WCC).
Dit jaar bestaat de
wandelsportorganisatie KNBLO-NL (Koninklijke Bond voor Lichamelijke Opvoeding) 100 jaar. Dit viert de 100 jarige wandelbond door allerlei activiteiten en festiviteiten te organiseren. Niet alleen in Nederland, maar ook in China!

Vlak voorafgaand aan de Olympische Spelen 2008 in Beijing vindt deze unieke wandel 3-daagse plaats in China. Voor de (leden) deelnemers als één van de verjaardagsfeestjes van de oudste
wandelsportbond in Nederland. Hiervoor heeft de KNBLO-NL de ‘Stichting Jubileum 3 Daagse China 2008’ opgericht, die volledig belast is met de organisatie van de reis.

Met in totaal 626 reizigers gaan we voor 18 dagen lang naar China. De eerste wandeltocht wordt zondag 27 juli 2008 gehouden in de stad Dalian.
De 2 andere wandeltochten worden in Beijing gehouden, respectievelijk op donderdag 31 juli en woensdag 6 augustus.  De andere dagen in China gebruiken we om kennis te maken met China de Chinezen,
hun gewoontes en hun cultuur.

Olympic square Dalian

In Dalian (Noord Oost China), is in samenwerking met de Dalian Walking Association een prestatietocht uitgezet van 25 kilometer langs de kustlijn van de Gele Zee.
De Dalian Walking Association organiseert jaarlijks het Dalian International Walking Festival dat evenals de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen deel uit maakt van de IML (International Marching League).

Openingsbanket
De stad Dalian is erg vereerd met de komst van zoveel wandelaars (toeristen) tegelijk in de stad. Zij hoopt hiermee dat andere landen ons voorbeeld gaan volgen.
Van de stad Dalian krijgen we het officiële openingsbanket aangeboden op zaterdag 26 juli voorafgaand aan de wandeldag op zondag.
Burgemeester prof. mr. Xia Deren is namens de stad Dalian de gastheer van de avond en heet ons daarbij officieel welkom in China.
De feestelijke avond wordt opgeluisterd met Chinese opera en na afloop krijgen we een speciale theemok als blijk van vriendschap van de Dalian Walking Association.

Sweetland Hotel Dalian
In Dalian verblijven we van 24 juli tot 29 juli 2008 in Sweetland Hotel.
Sweetland Hotel, Dalian is een vijf-sterren hotel bestaat uit 3 delen: het gebouw Zuid, het gebouw  Noord en het VIP-gebouw.
Op de tweede verdieping van het hotel is “Global Food Village Park”, waar meer dan 10 landen en regio’s zijn vertegenwoordigd met hun exquise gerechten. Het biedt plaats aan 1.000 personen.
Op de derde verdieping van het hotel zijn er vier multifunctionele zalen, die meer dan 2000
mensen kunnen opvangen.
Het hotel heeft meer dan 1000 comfortabele kamers. Alle kamers zijn uitgerust met een snelle breedbandtoegang en LCD TV.

Voor het Sweetland Hotel Dalian

Als tourist in Dalian
Behalve op zondag 27 juli hebben we de dagen in Dalian ‘gevuld’ met excursies.
Een tour door de stad geeft ons de indruk van deze ‘jonge’ stad Dalian.
Dalian bestaat nog maar 100 jaar. In Dalian Modern Museum, maken we kennis met het oorspronkelijke Dalian en de ontwikkelingen naar het huidige moderne Dalian.

De stad heeft een oppervlakte van 1.100 km2 en telt ruim 1,5 miljoen inwoners.
Als je alle districten die onder Dalian vallen mee telt kom je op een totaal van ongeveer 6,5 miljoen inwoners.
Dalian kent, tesamen met Lushunkou (huidige naam Port Arthur en ligt 40 km ten zuiden van Dalian), een verleden van buitenlandse overheersing.

De namen van Dalian
Tijdens de Russische periode (1897) heette Dalian, Dalny en Dairen tijdens de Japanse periode (1905-1945) en heeft daarna ook nog Luda geheten toen het opnieuw door de Russen werd overgenomen.
Deze naam Luda werd gevormd door de eerste karakters van Lushunkou en Dalian.
In 1981 is de naam weer veranderd in Dalian.

Door al deze bezettingen zijn er nog vele Russische en Japanse invloeden aanwezig in de stad.
We gaan daarom ook naar de Japanse Folklore Street, met haar kleine winkeltjes en restaurants. Wandelen door de Russian Folklore Street, een aparte belevenis.
Hier, waan je even in St Petersburg te zijn.

Het stadscentrum
Het stadscentrum bestaat zoals de meeste Chinese grootsteden uit hoogbouw, shoppingcentra, Starbucks en MacDonalds. Maar hier is het toch nog net iets moderner en compacter dan de rest.
In het centrum is er nog heel wat Europese architectuur van de vorige eeuw te zien.
Heel apart om zo maar aan het ‘Zhongshan Square’ of  ‘Dr Sun Yat Sen Square’ 10 verschillende bouwstijlen om dit ronde plein aan te treffen. De Renaissance, Europese Stijl, Barok,
Russische stijl en natuurlijk de koloniale stijl van Dalian zijn vertegenwoordigd.

Foto’s: © Ahiolo
Foto’s:  5 dagen in Dalian – China (1)

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s