Nederlandse Badminton Kampioenschappen 2009

Bron: Ned. Badminton Bond

Vrijdag 30 januari tot en met zondag 1 februari  werd De Nederlandse Kampioenschappen van 2009 gespeeld in het Topsportcentrum Almere.
Wordt Dicky Palyama voor de 10e keer de Nederlandse Kampioen ?… En prolongeert Judith Meulendijks bij het vrouwentoernooi haar titel ? Dat zijn de vragen, waarmee  veel badmintonliefhebbers zich bezighouden…..

Epang_2Pang houdt Palyama van tiende titel op rij.
Het was Dicky Palyama niet gegeven. De tiende titel op rij bleef een droom. Eric Pang won het mannenenkel…

In de loop van de tweede game ontbrandde de strijd volledig. Tot dan toe had ‘uitdager’ Eric Pang de wedstrijd gedomineerd. In de eerste game lukte het Dicky Palyama (30 jr en eerste geplaatst) niet om door het solide spel van Eric Pang (net 27 jr) heen te breken (21-11). Tot 15-9 in de tweede game bleef dat zo. Daarna kwam Dicky Palyama punt voor punt terug in de wedstrijd en op 16-16 kwam Palyama langszij.

Er ontspon zich een fascinerend gevecht waarbij de punten letterlijk om en om werden gescoord. Vanaf 20-19 kreeg Pang vier matchpoints, terwijl Palyama twee gamepoints liet liggen. Het vijfde matchpoint bleek het beslissende voor Pang die dus op 27-25 zijn eerste Nederlandse titel binnenhaalde.

Na afloop kreeg Dicky Palyama uit handen van bondsvoorzitter Rob Ridder de legpenning van de NBB voor bijzondere wedstrijdverdiensten wegens de zege die Palyama in oktober behaalde in de Grand Prix van Rusland. Pang vond het prima. Hij pakte vandaag de titel… 

Zesde titel voor Yao Jie

Yao_jie_3Yao Jie veroverde de titel in het vrouwenenkel. Maar ze kreeg de titel niet cadeau van Judith Meulendijks

Yao Jie won in een partij van één uur en één minuut haar zesde Nederlandse titel door de als eerste geplaatste Judith Meulendijks in drie games te kloppen. In een bijzonder hoogstaande partij, met afstand de beste in het vrouwenenkel van deze week, leverden beide vrouwen een fascinerend gevecht waarin Jie in de derde game toch de betere bleek.

Nadat Jie (32 jr) de eerste game won met 21-18, kreeg de 30-jarige titelverdedigster Meulendijks in de tweede game al een matchpoint tegen op 20-19. Dat wist ze echter weg te werken waarna ze met 20-22 alsnog een derde game wist af te dwingen. In die derde liep Jie langzaam maar zeker weg van Meulendijks die capituleerde op 21-12.

‘De betere heeft gewonnen’, constateerde Judith naderhand nuchter. ‘Maar wat is dat lastig spelen als je het niveau van deze partij vergelijkt met die in de afgelopen dagen.’ Jie bevestigde die opvatting. ‘Ik heb er keihard voor moeten werken’, schonk ze ook credits aan Judith. ‘Het was zwaar, want Judith speelde ook goed.’ Judith gaf aan bewust veel risico in haar spel te hebben gelegd. ‘Als ik minder scherp speel, krijg ik ze van Jie aan alle kanten om mijn oren. Dus ik moest wel. Maar Jie blijft natuurlijk een klasse speelster’, kon ze vrede hebben met haar nederlaag.

Koppel voor het leven
Afgelopen donderdag, 28 januari 2009, zijn Eric Pang en Yao Jie voor de wet getrouwd. Op 18 mei 2009 geven ze een Wedding Banquet in Wuhan, China. “Eric en Jie, van harte gefeliciteerd en heel veel geluk toegewenst”

Vrouwendubbel naar Yao Jie en Lotte Jonathans
Samen met Lotte Jonathans veroverde Yao Jie ook nog het vrouwendubbel. Ten koste van Judith Meulendijks en Brenda Beenhakker... (21-8) (17-21) (21-17)

Ridder/Bosch pakken mannendubbel
Het als eerste geplaatste duo Koen Ridder/Ruud Bosch pakte hun eerste mannendubbeltitel. Het duo klopte het deze NK ijzersterk spelende duo Dave Khodabux/Lester Oey… (21-15) (21-19)

Gemengddubbel naar De Ruiter/Vaessen
Jorrit de Ruiter en Ilse Vaessen zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen in het gemengddubbel. Het duo klopte Chris Bruil en Karina de Wit… (21-18, 20-22, 21-14).

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s