Film Bulutangkis “King” (Badminton film)

Geinspireerd door de legendarische Liem Swie King, start op 6 februari 2009, het producersechtpaar Ari Sihasale (van Molukse komaf) en Nia Zulkarnaen met de opnames van de 1e Indonesische badmintonfilm ‘King‘.

Producersechtpaar Nia Zulkarnaen & Ari Sihasale Foto © Jakarta Post

Producer Ari Sihasale: “We hebben de badmintonsport gekozen om te filmen omdat badminton Indonesië op sportieve vlak, wereldwijd bekendheid heeft gegeven. Daar zijn we bijzonder trots op.
“Deze film is geen biografie van Liem Swie King, maar een eerbetoon aan badmintonsport, geinspireerd door de successen van Liem Swie King” zegt Nia.

De opnames op lokatie vinden plaats in Midden- en Oost Java, m.n. de plaatsen Situbondo, Bondowoso, Banyuwangi en Pusdiklat Djarum Kudus (badminton trainingscentrum Djarum in Kudus).

Het verhaal in de film, gaat over drie kinderen, die gepassioneerd zijn van de badmintonsport.
Hun idool is de 52- jarige Liem Swie King, die voor hun als voorbeeld dient.
Dat inspireert deze 3 jonge sporters hun uiterste best te doen om hun droom waar te maken.

De audities voor de 3 jeugdige hoofdrollen zijn gedaan bij badmintonclubs. Van de kinderen worden verwacht dat ze behalve goede badmintonspelers ook goede acteurs zijn.

“In deze film zie ik een belangrijke boodschap voor ons: dat als we iets willen bereiken, wij kei en keihard moeten werken, want succes komt niet vanzelf.” aldus Liem Swie King

Meisjes selectie van Pusdiklat Djarum – Kudus (1997) Foto © Ahiolo

Medio juni 2009 hopen ze de film uit te brengen. Misschien tijdens Indonesian Open, die dit jaar op 16-21 Juni 2009 plaats vindt.

Liem Swie King
“Wie kent hem niet !” De legendarische Indonesische badmintonspeler aller tijden.
In de eindjaren 1970 tot medio jaren 1980 fungeerde hij als boegbeeld voor de Indonesische nationale sport badminton.

Liem Swie King werd geboren op 28 februari 1956 in Kudus en als kleine jongen was hij, door aandringen van zijn ouders, gaan badmintonnen. Hij kwam terecht op de badminton club Djarum in zijn geboorteplaats, de kweekvijver van de Indonesische badminton talenten en hofleverancier van het Nationale team.

Liem Swie King domineerde zowel in het enkelspel als het dubbelspel. Zijn duchtige concurrenten in die tijd, waren zijn landgenoot Rudy Hartono, Morten Frost Hansen ( Denmark ), Han Jian en Luan Jin ( China ), Misbun Sidek (Malaysia) en Prakash Padukone ( India ).
Als één van de wereldbeste single-spelers, stond hij bekend om zijn agressief spel en onhoudbare ‘King smash’. Men gaf hem de bijnaam ‘Swie King’, wat betekent ‘iemand met intellectuele schittering’

Super Team: Winnaar 10e Thomas Cup 1976 in Bangkok – Thailand.
Finale Indonesia – Malaysia 9 – 0 PBSI
v.l.n.r. Team manager Sumarsono, Trainer Tahir Djide, Christian Hadinata, Tjun Tjun, Liem Swie King, Iie Sumirat, Johan Wahyudi, Rudy Hartono en assistent Atik Jauhari

Liem won de prestigieuze All Engeland Mannen Singles kampioenschappen in 1978, 1979 en 1981 en talrijke andere internationale toernooien. Hij was ‘runner-up’ op de toenmalige driejaarlijkse Wereld kampioenschappen in 1980 en 1983. Hij was lid van de winnende Indonesische Thomas Cup teams (Wereld kampioenschappen voor mannen) van 1976, 1979, en 1984. Hij won een bronzen medaille in het mannen-dubbel met Hariamanto Kartono in 1985 tijdens het IBF Wereld kampioenschappen in Calgary.
In 1988 stopte hij met badminton en runt nu een business hotel en spa in Jakarta

Producer Ari Sihasale
Producer Ari Sihasale,wint met zijn film Denias, singing on the cloud (Denias, senandung di atas awan) een prijs als de Best Children’s Feature Film tijdens The Asia Pacific Screen Award 2007.

Acteur, musicus en producer Juharson Estrella Sihasale, beter bekent als Ari of Ale Sihasale is geboren in Tembagapura, Papua op 5 oktober 1973. Samen met zijn echtgenote Nia Zulkarnaen hebben zij een filmproductiebedrijf Alenia Production.

Jongens selectie van Pusdiklat Djarum – Kudus (1997) Foto © Ahiolo

Denias, zingt op de wolk
Denias komt van het dorpje Aroanop, op Jayawijaya berg in West Papua.
Een arm dorpsjongetje in Papoea, met een droom om een beter onderwijs te krijgen door naar school te gaan. Hij reist dagenlang over de velden, bergen en rivieren om naar een school te gaan in de dichtstbijzijnde stad. Maar als hij daar is, wordt hij geconfronteerd met discriminatie, omdat hij van lage komaf is. Los van alle ontberingen die hij ondervindt, geeft Denias niet op en met de hulp van twee vrienden, vindt hij de kracht om zijn droom te verwezenlijken.

Op de LINK klikken om de film “The King” via youtube te bekijken.

Naar Startpagina

Een Reactie op “Film Bulutangkis “King” (Badminton film)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s