BC Schollevaar heeft een eigen Bad-mini-ton groep.

Bc_sMijn link met  bc Schollevaar (Capelle aan den IJssel): bijna 10 jaren lang trainde ik de jeugd van BCS.  3 jaren was ik  ‘weggeweest’.
Begin van seizoen 2008-2009, ben ik weer terug.
Ik train nu  de mini’s en beginnende jeugd.

Bij de insiders is het wel bekend dat in het begin van dit seizoen BCS met een eigen Badmin-i-ton groep  startte.

Wat is Bad-mini-ton?
Bad-mini-ton is badminton voor de mini’s: kinderen van 5 tot en met 7 jaar.
Met aangepaste materiaal, zoals kleine rackets, laag net, ‘zachte’ ballen, ballonnen,  ‘leren’ we de kinderen spelenderwijs badmintonnen.
We zijn Sietze Veen en ondergetekende, Annis Lekransy.

Het Bad-mini-ton-uurtje
Zo’n  Bad-mini-ton-uurtje, ziet er als volgt uit. Voor vieren, staan de moeders en de kinderen al te trappelen voor de gesloten deur van Sportzaal Schollevaar , om naar binnen te gaan.
Er heerst altijd een gezellige, ontspannen sfeer. De kinderen, die al wat langer zitten, hebben meestal heel veel te vertellen. De nieuwelingen staan nog op ‘veilige’ afstand en kijken de kat uit de boom. De kinderen willen vaak allemaal tegelijk hun verhalen kwijt. Dan ‘grijp’ je even in en geef ze één voor één de kans hun ‘zeggie’ te doen. Voor mij is dit het moment om heel goed te luisteren, wat bij de kinderen  nu het meest belangrijk is.

We beginnen altijd met een ‘soort’ warming up. Spel- en loopvormen, die bewegingen bevatten, die tijdens het badmintonspel ook gedaan worden.
Spel- en leermomenten wisselen  zich continue. Hierdoor houden we de aandacht van de kinderen vast. Bij bepaald leermoment, waarin ze oefeningen moeten doen, merk je dat ze hun best doen. Dat zie aan de tong, die half uit de mond steekt.

Soms, soms komt er een meisje naar je toe, gaat heel dicht bij je staan en fluistert in je oor: “ik kan vandaag niet veel doen hoor, want…… want ik ben verliefd”. Een ander kind: “ik ben erg moe, mag ik dan even zitten?” of “meester ik vind je heel aardig” of “ik heb geen zin meer!” Geweldig hoe spontaan en onbevangen deze kinderen nog zijn.
Tja, voor mij is dit een mooi, dankbaar moment.
Tegen het einde van het Bad-mini-ton-uurtje is nu de gewoonte om enkele minuten, ‘rustig’ met de racket ballon ‘omhoog te houden’. Zo kunnen de kinderen weer tot rust komen voordat ze naar huis gaan.

‘Aller anfang ist schwer’
Sporthal Schenkel, waar de eerste twee maanden de kinderen bij elkaar kwamen, bleek te groot te zijn voor de 5 kinderen, die er toen waren. Al heel gauw zocht men naar een wat kleinere locatie. Sportzaal Schollevaar was een hele goede keuze. Midden in een kinderrijke wijk. Het aantal kinderen nam langzaam maar zeker toe naar 10.
Door mond op mond reclame van de ouders van deze kinderen en publiciteit zullen we zeker het gewenste aantal halen (minimaal 16 kinderen) en wellicht overschrijden.

Oproep
Draagt u uw club en onze sport een warm hart toe,  maak dit bekend aan uw vrienden en kennissen, die kinderen hebben in deze leeftijdgroep….

Ze zijn welkom op elke woensdagmiddag van 16.00 uur tot 17.15 uur in de Sportzaal Schollevaar, Gong 1 in Capelle aan den IJssel (wijk Schollevaar).

Wilt u nog meer informaties, neem dan contact op met:  Jack Blok van de BCS-Activiteitencommissie.

Naar Startpagina

Een Reactie op “BC Schollevaar heeft een eigen Bad-mini-ton groep.

  1. Peps,
    Badminton is en blijft toch wel een hele leuke sport he? Mooi stukje weer en ook leuk dat de jeugd op zo’n jonge leeftijd al kan genieten van deze sport!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s