TWOMA, The World of Melanesian Art

Voorouderlijk vakmanschap door kunstenaars van vandaag.
De traditionele kunst vanuit het Melanesische eilandenrijk behoort tot ’s werelds meest expressieve, fijnzinnige en mysterieuze kunstvormen en wordt nu zichtbaar tijdens de expositie INVISIBLE VISIBILITY. Bezoekers beleven tijdens deze expositie in Galerie Atelier Gielen de spirituele voortzetting van het voorouderlijke vakmanschap door kunstenaars van vandaag!

Expositie
Galerie Atelier Gielen heeft daarom de eer als eerste expositiehouder nieuwe werken te presenteren waarbij het bestaan van deze overdracht nooit eerder in deze context is vertoond. Galerie Atelier Gielen maakt hiermee het onzichtbare zichtbaar en heet u allen van harte welkom op INVISIBLE VISIBILITY.

Eddy Manuhutu
De kunstenaar, die zijn werk in deze expositie ten toon stelt is de expressionist Eddy Manuhutu. Eddy is van Moluks komaf, woont in Alphen aan den Rijn studeert in 1981 af voor Grafiek en Monumentaal aan de KABK, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag.

Op zoek naar nieuwe invulling van zijn kunstenaarschap, begin jaren 90, vindt hij inspiratie vanuit zijn beroepsverleden als tiglasser en experimenteert met metalen en lastechnieken.

Eddy: “Tijdens deze zoektocht, heb ik een eigen weg gevonden door mijn expressieve karakter in balans te brengen met mijn beroep als tiglasser. Door dat evenwicht, ontstaan er beelden die het karakter dragen van een spontane spiritualiteit”.

Spiritualiteit speelt bij Eddy Manuhutu een belangrijke en kenmerkende rol in de totstandkoming van zijn werk. Het zijn getuigenissen van emotionele expressie.

Hier klikken om Eddy’s werk te bekijken !

Van 24 mei t/m 25 juli 2009 kunt u de expositie bezoeken aan de Kerklaan 51 –
2912 CJ Nieuwerkerk aan den IJssel

De openingstijden zijn op Do. en vrij. 10.00 – 17.00 uur, za. 10.00 – 14.00 uur.
Andere dagen op afspraak.

Tel. nr. (0180) 310 200 E-mail: info@galerie-atelier-gielen.nl


‘Pele Negeri’ door Eddy Manuhutu

Oproep
De expositie INVISIBLE VISIBILITY is onderdeel van TWOMA, The World of Melanesian Art. Dit initiatief omvat werken van een nieuwe generatie Melanesische kunstenaars.

Hierbij doet producent BTHECITY een oproep aan kunstenaars, van alle disciplines, die zich verbonden voelen met het Melanesische eilandenrijk.
“Heb je de ambitie om met jouw kunst, het onzichtbare zichtbaar te maken? Neem dan contact op met het productieteam van TWOMA”.

De organisatie heeft het voornemen zich internationaal te manifesteren in de vorm van wereldwijde tentoonstellingen.

Voor informatie over uw deelname, kunt u contact opnemen met:
Derek Leatemia, productieteam
E-mail: echo@twoma.tv
Telefoon : +31 6 27 24 49 60

Naar Startpagina

Een Reactie op “TWOMA, The World of Melanesian Art

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s