Badminton, de meest populaire sport tijdens de ambtenarensportdag 2009

Donderdag 28 mei 2009, liet het gemeentehuis zich van haar sportiefste kant zien. Het Sportpark Schenkel was tussen 13.00 en 18.00 uur het décor van een sportdag voor de Capelse ambtenaren.

Kennismaking
Het doel van de sportdag is o.a. om op sportieve wijze nader kennis te maken: enerzijds met collega’s, anderzijds met Capelse sportverenigingen.

Sportservicepunt Capelle aan den IJssel

De organisatie van deze dag is in handen van het Sportservicepunt Capelle aan den IJssel. Het servicepunt is een onderdeel van de afdeling Sport van de gemeente Capelle aan den IJssel. Zij ontwikkelt en coördineert het Sportservicepunt sportstimulerings- en sportkennismakingsprojecten.
Dit doet het Sportservicepunt in samenspraak met o.a. lokale sportaanbieders, het onderwijs, wijk-en buurtgroepen, gezondheidszorg, etc.
Eén van de projecten is de clinics, die BC Schollevaar op de basisscholen verzorgt.

Voor deze ambtenarensportdag 2009 werden een aantal verenigingen benaderd, waaronder BC Schollevaar om een deel van het programma op deze sportdag te verzorgen.

Zo, stond het BC Schollevaar-team (Zeth, Joyce, Johan en Annis) op 28 mei om 12.30 uur in de Sporthal Schenkel, samen met de vertegenwoordigers van verschillende sportaanbieders om de ambtenaren kennis te laten maken met hun geliefde sport.

bc Schollevaar team: Annis - Joyce - Johan - Zeth


Na de openingspeech startte de ambtenarensportdag 2009. De deelnemers verspreidden zich over het sportpark naar de locaties, waar verschillende sporten werden beoefend, o.a. fietsen, streetdance doen, basketballen, volleyballen en natuurlijk badmintonnen.

Badmintongroep
Drie groepen  kwamen bij ons langs. Per groep een uurtje badmintonnen.
De eerste 2 groepen bestond uit 18-20 personen, de laatste groep, 32 deelnemers. Gelukkig beschikten we voor hen over 8 banen.
De gezamenlijke warming-up, die gepland stond voor alle sporters, kwam wegens tijdgebrek te vervallen.
Daarom de eer aan Johan om, nadat wij ons voorgesteld hadden, een lichte warming up (WU) te geven aan onze 1e groep.
Een lichte WU omdat we de sportieve achtergrond van de deelnemers niet kenden en ook rekening hielden met hun (zittend) beroep en (on)getraindheid.

Snelle leerlingen
Een uitdaging voor ons om in een half uur de deelnemers het nodige aan te leren zodat zij in het laatste half uurtje hun potje badmintonnen kunnen spelen.
Het was immers hun sportdag, het moest vooral leuk zijn en toch hun belangstelling voor de badmintonsport aanwakkeren.
De Capelse ambtenaren waren zoals verwacht snelle leerlingen. Na een half uurtje oefenen, kunnen ze een echte dubbelspel-wedstrijd spelen. Geheel volgens de spelregels en zelfs gebruik maken van de backhands short-service.

Tevreden klant
Dat de ambtenaren en de organisatie tevreden zijn met onze bijdrage, bewijst het mailtje dat de badmintonclub ontving van de Locatiemanager sportpark Schenkel.
Een citaat: “Via deze weg wil ik je bedanken voor de medewerking aan de sportdag. De trainers waren erg fanatiek en de deelnemers hebben het mede daardoor erg goed naar hun zin gehad.
Badminton was dan ook de meest populaire sport met veruit de meeste deelnemers.
Ik hoop bij een volgend evenement weer een beroep op je te kunnen doen”.

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s