Gospel Event 2009 in Foxhol, Gospelkoor Pudji Tuhan ist dabei !

Verscholen tussen de huizen inde Molukse wijk in Foxhol (Groningen) staat een kleine fraaie kerk:‘Petruskerk’
“En ik zeg je: jij bent Petrus, de rots waarop ik mijn kerk zal bouwen”. Matheus 16:18

Op 10 september 1995 werd deze mooie kerk feestelijk in gebruik genomen. Petruskerk verving de uit 1963 dateerde houten kerk, die precies op deze plaats stond. De luid klok van de oude kerk verhuisde naar de nieuwe kerk. Die klok was indertijd door de eerste generatie Molukkers,die naar Nederland kwam, vanuit het moederland meegenomen naar Nederland. Begin maart 2007 is de klok uit het torentje gestolen. Van motief en/of daders is nog steeds niets bekend.
(13 maart 2007 – De vermiste kerkklok van de Molukse gemeenschap in Foxhol is terecht. De klok vond men terug naast het kerkgebouw, verstopt onder een doos. De opluchting en blijdschap is groot bij de betrokkenen.)

In deze kerk vond het Gospel Event plaats op zaterdag 19 september 2009.
De werkgroep, die deze dag organiseerde, had een geweldig programma neergezet. Maar liefst 9 gospelgroepen-(koren) deden er aan mee. Vanaf13.00 uur tot 14.55 uur kregen de G-groepen/ -koren gelegenheid om sound-check te doen.
Gelukkig werden we, Gospelkoor Pudji Tuhan, als laatste ingedeeld. Gelukkig, omdat we uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel moesten komen. De leden van Pudji Tuhan wonen immers verspreid in Nederland.
Zo, werd ik om 11.40 uur van de sporthal Zevenkampsering in Rotterdam opgehaald en gelijk de A20 op richting Groningen. (Ik geef elke zaterdag van 09.00 tot 11.30 uur badmintontraining).
Toen we dicht bij station Kropswolde (Foxhol) waren, mochten we niet verder rijden.
De weg werd geblokkeerd door een brandweerwagen en rennende brandweermannen, hier zaten we zeker niet op te wachten dus terugrijden en via Hoogezand naar Foxhol.

Petruskerk in Foxhol

Voor het kerkgebouw staan party-tenten, waarin men konden zitten om wat te eten en drinken.
Het was gezellig druk, binnen in de kerk werd hard gewerkt: sound-checken. We zijn op tijd, zelfs nog tijd genoeg om wat te gebruiken voordat we mochten.
Met een welkomstwoord door MC Jack Tamaëla startte het Gospel Event. MC JT is de Master of Ceremony van het Gospel Event. Uiteraard begon het Event met een openingsgebed, waarin da.Kuhurima om leiding en zegen vroeg voor deze dag.

Voor de pauze zongen de G-groepen/ -koren : Gospel Foxhol,Karunia, Bahtera Noa, Talitha Kumi en Epatta.
Na de pauze: D.O.N.G., Maranatha, Hosiana en als laatste Pudji Tuhan.
Geweldig, wat een ervaring om zo, 9 verschillende G-groepen/-koren te zien en horen zingen. G-groepen/ -koren van verschillende achtergronden, met verschillende zangstijlen, arrangementen, sounds enz.. en toch hier bij elkaar met slechts één doel: God te loven of in het maleis memudji Tuhan
Heel toepasselijk dat Gospelkoor Pudji Tuhan als laatste groep God mag toezingen, loven en danken.

MC Jack maakte handig gebruik van de tijd, die de G-groep/-koor nodig had om zich op te stellen, door e.e.a. over de de G-groep/ -koor te vertellen. En als hij er geen info had, interviewde hij’gewoon’ iemand van de G-groep/ -koor.

MC Jack and the ‘Jesus paintig’

In de pauze genoten we van allerlei lekkere Molukse jajan-jajan (hapjes), zoals pisgor (pisang goreng), pasteitjes, cakes en bami goreng met sateh ayam.
Een korte overdenking door Fokko van der Struik met medewerking van José Venema na de pauze,
was een zeer goede keuze van de werkgroep. Fokko hield een overdenking over wat Jezus is voor de mensen en zond iedereen naar huis met een gospel: jezelf afvragen “Wat is mijn doel in mijn leven”.
Terwijl hij met de overdenking bezig was, schilderde José met de hand een ‘Jezus gezicht’
(Jesus painting), dat later per opbod werd verkocht.

Voordat da. Ruhulessin het Gospel Event afsloot met dankgebed, kwamen alle zangers en zangeressen voor, naast en op het podiumpje staan om het slotlied ‘het onze vader’ te zingen.
Spontaan zongen we daarna nog enkele bekende Molukse Nyanyian Rohani. “Alsof we geraakt waren” zongen we het ene lied na het andere.
Het samen zingen van deze bekende liederen, gaf ons een gevoel van verbondenheid. Verbonden in het loven van God, ik kan niets anders zeggen dan: Pudji Tuhan (loof de Heer).

Naar Startpagina

4 Reacties op “Gospel Event 2009 in Foxhol, Gospelkoor Pudji Tuhan ist dabei !

 1. Na 2,5 jaar nu op Bali gevestigd te zijn, lees ik nog altijd met veel plezier, trots, blijdschap en vol liefde, maar eerlijk gezegd ook met veel weemoed, verhalen,verslagen over het koor Pudji Tuhan. Het koor, de koorleden, de repetities en de saamhorigheid mis ik tot op de dag van vandaag. Regelmatig bezoeken wij Gereja Protestan di Indonesia bagian Barat (GPIB) jemaat Maranatha. In hun diensten zingt er altijd wel een koor, zij het niet hun eigen, dan wel een gastkoor. Inmiddels hebben wij heel wat koren mogen horen zingen gedurende de afgelopen 2,5 jaar. Zo ook in een ochtenddienst waar een gastkoor optrad die,qua arrangement, mij ontzettend deed denken aan…..Pudji Tuhan! Bovendien bestond dat koor ook uit vrij jonge leden net zoals Pudji Tuhan. Degenen die mij een beetje kennen, zullen niet versteld staan als ik nu zeg dat ik het niet droog heb kunnen houden. Mijn ogen werden warm en ineens voelde ik de waterlanders op het randje van mijn onderoogleden. Ik kon mezelf uiteraard niet voor schut zetten door de emoties maar te laten gaan, en hiermee bedoel ik niet alleen de waterlanders maar ook qua “volume”. Dit laatstgenoemde emotie “slikte” ik maar weg. Daarna frommelde ik, zo onopvallend mogelijk, een tissue uit mijn tas om de, inmiddels dik gevormde waterlanders, in mijn ogen droog te deppen. Ik had “heimwee” naar het koor Pudji Tuhan! Na afloop van hun zang stootte ik Jack nog aan en zei hem dat. In mij hart huilde ik nog steeds. God weet hoe vreselijk veel ik op dat moment Pudji Tuhan miste!
  Ik hoop nog vele verslagen te mogen lezen over dit koor en uiteraard ook foto’s te mogen bekijken. Over foto’s gesproken, van het, voorlopig laatste optreden in Foxhol, heb ik geen foto kunnen bespeuren. Klopt dat??
  Pudji Tuhan I love U!!!

  Liefs Nel, Bali 2/10/2009

 2. Lieve Nel,
  heel erg bedankt voor je hele lieve reactie. Een reactie, die vanuit je liefdevolle hart komt. Ik denk dat ik namens PT mag zeggen dat de liefde wederzijds is. Ondanks ‘verjonging’ van onze koorleden met June, Do en misschien later Yannick, missen we jullie ook.
  Wat de foto’s betreft, helaas had ik zelf geen foto’s gemaakt. Ik heb George S. gevraagd mij wat foto’s te sturen, zodat ik in Ahiolo kan plaatsen. Ik hoop dat ik snel wat toegestuurd krijg.
  GBY-all Ahiolo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s