Aegon-gepensioneerden contactdag 1 oktober 2009

Eens per jaar organiseert de Aegon personeelsvereniging van de gepensioneerden een contactdag. Deze dag is dan ook bedoeld om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie met gebak, samen te lunchen en aan het einde van de dag besluiten met een diner. Een activiteit er tussendoor mag wel, maar het moet vooral niet te inspannend zijn.

Met enige vertraging vertrok onze bus vanaf NS station Rotterdam-Alexander, over de Brienenoordbrug richting Barendrecht de A29 op. 41 deelnemers aan de Aegon-contactdag voor gepensioneerden en partners zaten in deze bus, die ons naar de Zeeuwse Kwadendamme bracht.
Twee bussen vol met collega’s waren aan de beurt om naar de “zak” van Zuid-Beveland te gaan. Hetzelfde gebeurde ook op de andere 2 dagen (29 en 30 sept. 2009).

Onze pleisterplaats in Kwadendamme was de Sier- en Vlindertuin Berkenhof, waar de koffie bruin stond en de appeltaart oven-vers.

Boonman

Boonman’s Wijnmakerij en ’t Siepje
Na de koffie reden we door de unieke Zeeuwse dijkenlandschap naar Boonman’s Wijnmakerij in de gemeente Nieuwdorp.
Bij aankomst leidde de gastvrouw ons direct naar de bar, waar we een glaasje witte- of rode bessenwijn konden pakken. Voor de non alcoholic: zwarte bessensap.

Gastvrouw Boonman vertelde dat de wijnmakerij vanaf 1993 bestond.
Het bedrijf van de familie Boonman, kweekt zwarte bessen en een gedeelte van de bessen wordt gebruikt om wijn te maken. Het andere (grootste gedeelte) van deze bessen wordt afgezet naar grotere fabrieken.
In de jam-makerij ’t Siepje, die door de dochter van de familie Boonman volledig wordt gerund, worden jam, sauzen en chutney’s gemaakt.

Een korte rondleiding volgde, na het bekijken van een videofilm over het ontstaan van de wijnmakerij en het traject van planten van bessenstek tot het eindproduct in de schappen van ’t Winkeltje.
De rondleiding eindigde natuurlijk in ’t Winkeltje.

De Sier- en Vlindertuin Berkenhof in Kwadendamme

De lunch gebruikten we ook in de Sier- en Vlindertuin Berkenhof.
De Vlindertuin en Restaurant Berkenhof bevindt zich in Kwadendamme.

Sier- en Vlindertuin Berkenhof
Vanmorgen toen we de Vlindertuin binnen stapten, kregen we gelijk een tropisch gevoel. Het binnenplein is Mexicaans ingericht, ook de temperatuur is tropisch. Vanuit het plein kijk jeop de overdekte vlindertuin en de cactustuin.

Na de lunch bezochten we de vlindertuin. Verschillende mooie tropische vlinders met even mooie namen en vogels vlogen tussen de metershoge palmbomen, bananen-planten, watervallen en vijvers en natuurlijk de vele tropische bloeiende kleurrijke planten zoals orchideën.
De complete cyclus, van eitje tot rups en van pop weer tot vlinder valt te ontdekken tussen het bladerendek van vele planten.
In de ‘poppenkast’ zagen we een vlinder, die maar net uit zijn pop-huid kroop.
Na deze tropische ontdekkingstocht, genoten we van de rust in de wandeltuinen buiten het overdekte vlindertuin, tussen de groene oase van de vele soorten bamboe, varens, hosta’s en hortensia’s.

Voordat we huiswaarts reden genoten we met z’n allen ons diner in het restaurant Grevelingen aan de Grevelingendam.

Een hele leuke dag van ontmoetingen en hernieuwde kennismakingen met je ‘oude collega’s. Onze dank aan De Aegon Evenementencommissie

Foto’s © Ahiolo
Aegon Contactdag 2009 (1)
Aegon Contactdag 2009 (2)

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s