‘Jezus’ boot

In de winter van 1986 bereikte het waterniveau van het Meer van Galilea het laagste peil, dat ooit werd gemeten.
Eind januari 1986 kregen de lokale inwoners uit de buurt van de oude havens van Genesaret en Magdala, de kans om erbij te zijn toen de ovale omtrek van een boot werd ontdekt in de modderige bedding van het meer.

Het nieuws verspreidde zich als een razend vuur. In minder dan twee weken maakten lokale kranten het nieuws bekend van de vondst van de “Jezus boot.”
Archeologen, die werden opgeroepen om het nog niet opgegraven schip te onderzoeken, maakten bekend dat dit het eerste oude schip was dat ooit in het Meer van Galilea was gevonden.
Ze veronderstelden dat het was gebouwd en gebruikt tussen 100 v.C. en 100 n.C. – the tijd van Jezus.

De archeologen ontwierpen zelfs gaandeweg nieuwe afgravingstechnieken en nieuwe preservatiemethoden. Net voordat de plaats weer volstroomde, werd de romp opgegraven, bijna volledig intact. Hij werd in een kist van polyurethaan gelegd en drijvend naar de kust gesleept voor verder onderzoek en conservatie.

De boot is 8 meter lang, 2.3 meter breed en 1.4 meter hoog. Hij was waarschijnlijk een van de grootste klasse schepen die op het Meer van Galilea voeren.
Gedeeltes van het voor- en achterschip waren waarschijnlijk van een dek voorzien geweest en het schip had mogelijk een mast gehad, wat betekent, dat het zowel voor zeilen als voor roeien geschikt was.

Jezus boot te zien in: Yigal Allon Museum in Ginosar

Klikken om Jezus boot te bekijken
Foto’s: © Ahiolo

Naar startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s