De eerste stappen zijn gezet

Capelle Schollevaar, 6 dec. 2010 – Mijn hardloopschoenen herkenden ze niet meer.
Met aller geweld probeerden ze mijn voeten te wurgen, zelfs toen ik de veters ‘losjes’ vastmaakte. Maar na enkele minuten, misschien doordat mijn schoenen de bekende geur rook, dat als een teken van herkenning was, ging het wurgen over in een liefdevolle omhelzing.

Twee maanden lang had ik mijn hardloopschoenen niet aan gehad. Na twee dagen in het ziekenhuis en 10 weken herstelperiode, trok ik afgelopen maandagmiddag, mijn hardloopschoenen aan om mijn lichamelijke conditie te testen. Langzaam opbouwen klonk steeds door mijn hoofd. In gedachten plande ik 4 maal 5 minuten hardlopen of beter gezegd ‘joggen’, met 1 minuut wandelen als actieve rust. Het begon lichtelijk te sneeuwen, maar de sneeuw bleef gelukkig niet lang liggen. De fietspaden in het Schollebos waren schoon en goed te belopen.

Zoals ik al schreef, moesten mijn schoenen en voeten nog aan elkaar wennen. Daarna ging het gelukkig weer vanzelf. Het lichaam reageerde goed op deze test, de ademhaling paste automatisch aan de inspanning. De eerste 5 minuten ging het nog niet zoals ik gewend was, maar dat kon ook niet anders. De 2e 5 minuten, na één minuut wandelen, ging het naar mijn gevoel beter. Bewust nam ik dezelfde route terug om te zien of ik meer afstand kon afleggen dan tijdens de eerste twee 5 minuten. Met dezelfde inspanning overbrugde ik zowel in de 3e en 4e 5 minuten meer afstand dan op de heenweg… waaauw.. Het ging beter dan ik had verwacht…. De eerste stappen terug, zijn gezet.

Als u zich afvraagt waarom ik in het ziekenhuis lag, kunt u hier klikken.

Naar startpagina

Een Reactie op “De eerste stappen zijn gezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s