MAS NIGHT in MUSIS SACRUM (Arnhem)

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de eerste groep Molukkers naar Nederland kwam.
Om stil te staan bij dit historisch gegeven vindt er op vrijdag 24 juni een artistiek bijzonder evenement plaats in Musis Sacrum in Arnhem.

Een initiatiefgroep uit de regio Arnhem – Nijmegen heeft naar aanleiding van deze gebeurtenis een concept, genaamd MAS, ontwikkeld.
MAS betekent goud in het Maleis en staat voor Max After Sixty.
Het doel is om te laten zien wat 60 jaar Molukkers in Nederland aan talenten heeft voortgebracht op het gebied van podiumkunsten: theater, dans, muziek en om deze universele kunstuitingen in te zetten als middel om zoveel mogelijk mensen met verschillende nationale, etnische, sociale en culturele achtergronden bij elkaar te brengen.

De presentatie van deze productie is op vrijdag 24 juni om 20:00 uur en draagt de naam MAS NIGHT.

MAS NIGHT poster def Tijdens deze openbare voorstelling verzorgen professionals en kwalitatief uitstekende amateurs op het gebied van theater, dans en muziek een aantal optredens. De jonge theatermaker Esther Hulst speelt haar voorstelling ‘Lagu Damai’ (Lied van de Vrede).
Hulst die een Nederlandse vader heeft en een Molukse moeder, heeft deze voorstelling gebaseerd op haar ervaringen tijdens haar reizen naar de Molukken, verhalen daar en in Nederland en de burgeroorlog die daar woedde in 1999. Het is een documentaire voorstelling.

Op dansgebied geven Jefta Tanate en Ada Guirro Salinas, studenten aan de Artez Dansacademie in Arnhem, een performance ten beste. Verder is er een optreden van de tjakalele dansgroep TenuE Hiaka Alifuru.
Deze groep voert ceremoniële krijgsdansen uit en heeft reeds diverse malen op internationale podia gestaan.

Jazz, R&B, pop, soul, singer/songwriter, close-harmony van de bovenste plank, swingende koormuziek en traditionele liederen komen eveneens tijdens MAS NIGHT aan bod en worden door verschillende muziekgroepen uitgevoerd, zoals: Master Guitar Session, Adik Kaka Patawala, Tifagroep Manggurebe en The Afterparties. Speciale gasten zijn Tamar Lewis, finaliste Grote Prijs van Nederland 2010 (singer/songwriter) en het 80 man sterke Colourful City Koor onder leiding van Johnny Rahaket.
De koorleden komen uit alle lagen van de bevolking van Nijmegen.

Kortom, op 24 juni gaan de deuren van Musis Sacrum open voor iedereen die een bijzonder evenement als MAS NIGHT niet wil missen.

Deze productie kwam tot stand mede dankzij de financiële steun van Care Letselschade, Tendens Vakanties, Kupna.com, Flam Productions en Tjampoer.nl.

Naar startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s