web-log.nl wordt WEBLOG.NL

Migratie update 5: De laatste
Door Coen op 22 augustus 2011 

De laatste uren van deze migratie zijn zo ongeveer ingegaan. Op enkele details na is Weblog.nl (zonder streepje) klaar om je te verwelkomen. In dit artikel ga ik je kort vertellen wat wij in die laatste periode doen, wat jij kunt verwachten, hoe wij je op de hoogte gaan houden en ik laat je het nieuwe logo zien!

Wat gaan wij doen?
Vanaf het einde van de dag (vandaag 22 augustus 2011) zal het beheer van alle weblogs niet meer beschikbaar zijn. Dit is even ongemakkelijk, maar anders vallen er tijdens de laatste migratie mogelijk berichten tussen wal en schip. Dat willen wij voorkomen. Op dat moment start de laatste export van Typepad naar ons. Dit bevat alles wat vanaf 24 mei nog is toegevoegd aan alle Web-log.nl weblogs. Rond 2:00 vannacht starten wij de laatste import en worden alle weblogs naar het nieuwe systeem over gezet. Als dit gedaan is gaan wij met een controle ronde alles langs. Dan bekijken wij of de homepage alles goed weergeeft. Of de registratie en inlog het naar behoren doen, de koppeling naar de Helpdesk werkt, de iDeal betalingen geaccepteerd worden enz.

Als dit allemaal klopt, dan zetten wij het domein Weblog.nl open en wordt op Web-log.nl de 301 redirect geplaatst. Deze zorgt ervoor dat alle bezoekers die je oude links intypen of aanklikken bij het goede weblog of bericht uitkomen. Je wordt dus automatisch doorgestuurd naar het nieuwe adres.  Ook Google draagt hierdoor de waarde van jouw oude link over op de nieuwe. Hoe de link naar jouw weblog eruit komt te zien staat in de Kennisbank.

Wat kun jij verwachten?
Het beheer zal eerst offline gaan zodat er geen berichten meer toegevoegd kunnen worden. Daarna zullen uiteindelijk ook alle weblogs offline gaan. Uiteindelijk geven wij het signaal dat alles goed verlopen is en dat je kunt inloggen, berichten kunt plaatsen, je design kan kiezen en aanpassen en rond kunt klikken.

Web-log         wordt      Weblog

Naar startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s