Koren in het Kruispunt in Twello

Heimwee, liefde en troost klinken door in de liederen. Colourful City Koor zingt, beweegt, ontroert, danst en raakt onze harten.

Het Colourful City Koor (CCK) bestaat uit ongeveer 80 leden, samengesteld uit alle lagen van de Nijmeegse bevolking. Het koor zingt liederen uit de meest uiteenlopende plekken op de wereld, van Oezbekistan tot de Molukken, van Jemen tot Alabama. Het Colourful City Koor maakt tevens avondvullende muziektheatervoorstellingen met maatschappelijk actuele thema’s.

Grote kracht van het koor is de onbevangen manier waarmee die liederen ten gehore worden gebracht en aan Herman van Veen de uitspraak ontlokte dit koor raakt je recht in het hart. Of zuster Moens (Ambon) over Molukse liederen door het CCK: zo hoor je ze hier niet meer !

Het koor staat onder de bezielende leiding van Johnny Rahaket. Violist / dirigent Rahaket studeerde viool aan de conservatoria van Keulen en Utrecht en speelde onder meer in China, India, de Verenigde Staten, de Nederlandse Antillen, Indonesië, Irak en de voormalige Sovjet Unie.

Het CCK acteert op grote en kleine podia in binnen- en buitenland. Zo stond het koor in verschillende theaters in Nederland met een avondvullend programma, was het te gast bij Barend en van Dorp en de Pasar Malam Besar in Den Haag. Daarnaast treedt het koor ook regelmatig op straat of in een bejaardentehuis.

In 2006 trad het CCK op tijdens het Zomer Festival in Sarajevo. In 2008 werd het CCK uitgenodigd om deel te nemen aan het Bali Arts Festival.

Met plezier heeft het koor in juli 2008 op Bali een aantal optredens verzorgd.
Het optreden op het Bali Art Festival in Denpasar was een groot succes en haalde de Jakarta Post.
In de zomer van dit jaar is het koor uitgenodigd op het Jakarta  – Berlijn Festival in Berlijn.
Daarnaast treedt het koor ook regelmatig op in een bejaardentehuis of op straat.
In het voorprogramma staat het Moluks Mannenkoor Assen (MMA) op het podium. Het koor is opgericht in 2003 en is samengesteld uit leden van drie verschillende Molukse kerken. Het repertoire bestaat voornamelijk uit religieuze liederen die zowel acapella als met begeleiding wordt gezongen. Voor het concert van 26 november zullen ze naast religieuze liederen ook klassieke en hedendaagse composities ten gehore brengen.

De dirigent is  Lody Saija, die leiding geeft aan diverse koren in het noorden des lands. Hij heeft tevens verschillende Maleistalige koralen en koorarrangementen op zijn naam staan.

Het koor telt 20 leden.

Na de optredens van MMA en CCK  is er een afterparty met swingende muziek uit de sixties, seventies en eighties.
Locatie  : Kruispunt (Marinjozaal), Piet Heinstraat 33 Twello
Aanvang  : 20:15 uur
Prijs concert  : € 12,50
Kaartverkoop   : Aan de kassa van het Kruispunt (Kassa open vanaf 19:30 uur)
Reserveringen  : via www.imsupporting.nl/reserveren.php of bintang@tip.nl

Naar startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s