Nomads

3 vrouwen *** 3 stemmen *** 3 landen
Izaline Calister *** Julya Lo’ko *** Lilian Vieira

Julya – Lilian – Izaline

Vanaf november 2011 presenteren de fantastische zangeressen Julya (Molukken/ Indonesië), Izaline Calister (Curacao) en Lilian Vieira (Brazilië) hun muzikale theaterconcert Nomads.

Hun omzwervingen waren persoonlijke keuzes, een manier van leven en een keuze voor het leven, zo bleek. Vrouwen van de wereld. Levenslang op muzikale reis. Waar voelen ze zich thuis? Waar zijn ze nu? Waar willen ze nog naartoe? Hoe hebben ze elkaar ontmoet? Wat hebben ze met elkaar gemeen?

Ze vermaken en inspireren u en elkaar met prachtige liedjes uit hun jeugd, grappige verhalen over hun rijke carriëre en spannende muziek die ze altijd al hebben willen zingen. Grenzen worden geslecht: ze zingen niet alleen in Papiamento, Maleis en Portugees, maar ook in Spaans, Engels en de taal van hun thuisland: Nederlands.

De klankkleuren van deze stemmen die soms prachtig samenvloeien, in combinatie met een fantastische band (piano: Wiboud Burkens, percussie, drums: Udo Demandt, gitaar: Ed Verhoeff) maakt, dat het een reis wordt om nooit te vergeten!

Check Speellijst Nomads

De pers over Nomads:
Trouw: Zeg maar niets meer (Andre Hazes) kreeg dankzij Loko’s schitterende interpretatie een nieuwe lading, zo ook Calisters vertolking van Mercedes Sosa’s lijflied Gracias a la vida. Dat het trio op toetsen, percussie en gitaren alle stijlen en stemming invulde, gaf extra spanning. Een geslaagde tour de force door het naturel waarmee het trio uiteenlopende muziekculturen tot een groot vanzelfsprekend geheel combineert.

Cultuurpodium.nl: een goddelijk muzikaal trio elk geselecteerd lied in dit heerlijke theaterprogramma heeft door de drie dames een meerwaarde meegekregen waardoor je als publiek meegaat in het verhaal achter de songs. Dat geeft het publiek een geweldig gevoel en de zangeressen vleugels, daarbij een meesterlijk trio muzikanten dan resulteert dat in een geweldig muzikaal theaterprogramma.

GPD: Julya (red.) verrast met het liedje Zeg maar niets meer van Andre Hazes.
Diep in mijn hart wordt een tropisch duet tussen Lilian Vieira en Izaline Calister. Vaderland van Frank Boeijen huiveringwekkend mooi.

Over de zangeressen van Nomads:

Izaline Calister mixt traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curacao met latin en jazz. Ze ontving een Edison voor haar cd Speransa. De Moluks-Indonesische Julya Lo’ko wisselt pop, soul en blues af met muziek afkomstig van haar roots. Lilian Vieira, de Braziliaanse zangeres van o.a Zuco 103, profileert zich met Braziliaanse samba-soul uit de jaren zestig en zeventig.

Naar startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s