Capelse Sportverkiezing

“Met het organiseren van Capelse Sportverkiezing, willen wij niet alleen de topsporters onze eer bewijzen, maar ook de breedtesport in het algemeen. Immers de verenigingen en hun talrijke vrijwilligers zorgen ervoor dat de sporttalenten uit kunnen groeien tot topsporters” zegt de directeur van Sportief Capelle in haar speech.
In deze 2e editie van Capelse Sportverkiezing die Sportief Capelle organiseert, gaat het om de uitzonderlijke en bijzondere prestaties in het jaar 2011.

Afgelopen maanden konden sportliefhebbers hun Capelse sporthelden bij Sportief Capelle voordragen voor een nominatie. Een deskundige kiescommisie reduceerde deze aanmeldingen tot drie genomineerden per categorie.
Uit maar liefst 8 categoriën moeten er winnaars gekozen worden: Sportman van het jaar, Sportvrouw van het jaar, Sportploeg van het jaar, Talent van het jaar, Aanmoedigingsprijs, Vrijwilliger van het jaar, Vereniging van het jaar en Publieksprijs.

“Het was voor ons erg moeilijk om uit de genomineerden een keuze te moeten maken… eigenlijk zijn ze allemaal winnaars” aldus één van de juryleden.
“Net als in de sport zijn er vanavond alleen maar winnaars, er zijn echter geen verliezers.
De echte winnaar is dan ook de gemeente Capelle aan den IJssel, die zich gelukkig mag prijzen met zulke sporters, vrijwilligers en verenigingen als vertegenwoordiger van de stad”.

foto © Sportief Capelle

Op deze feestelijke en sportieve bijeenkomst op maandagavond 5 maart 2012,
zijn de winnaars van Capelse Sportverkiezing bekend gemaakt.
In de aula van het Comenius College zitten er ongeveer 250 sporters en fans gespannen te wachten op de uitslag.

Jan Timmer, bn-er in deze regio, journalist en badmintontrainer, is de MC (master of ceremony).
Op enthousiaste en zeer professionele wijze presenteert hij deze sportieve avond.

Als speciale gast is uitgenodigd de heer Cor Pot bondscoach van Jong Oranje voetbalteam. Natuurlijk moet Cor zijn ervaring met Jong Oranje met ons delen.
Dat is nog niet alles, Jan weet hem toch te verleiden om iets over zijn Russisch avontuur te vertellen. “Als assistent coach van Dick Advocaat werkten we samen bij Zenit- St.Petersburg (Rusland).
We werden Russisch kampioen in 2007. Wonnen de Russisch Supercup in 2008, UEFA cup 2008 tegen Glasgow Rangers en UEFA Super Cup tegen Manchester United”.
Behalve, als één van de prijsuitreikers van deze verkiezing, gebruikt MC Jan de bondscoach ook als zijn ‘aangever’ in zijn humoristische opmerkingen.

Onder groot applaus worden de winnaars gehuldigd voor hun uitzonderlijke en bijzondere prestaties in het afgelopen jaar.

foto © Sportief Capelle

Alle winnaars:
Sportman van het jaar: Bas Drijver (bridge)
Sportvrouw van het jaar: Lisette Teunissen (zwemmen)
Sportploeg van het jaar: Euro Stars heren 1 (honkbal)
Talent van het jaar: Ziggy van den Brink (judo)
Aanmoedigingsprijs: Jochem van Bochove (snowboarden)
Vrijwilliger van het jaar: Jack Blok (badminton club schollevaar)
Vereniging van het jaar: Badminton Club Schollevaar (badminton)
Publieksprijs: KCC/Hijbeko senioren 2 (korfbal).

2 x goud voor bc Schollevaar
Uit de 21 genomineerden, komen er 2 winnaars uit het badmintonsport. Dat is niet zo vreemd, want de laatste jaren timmert de badmintonclub Schollevaar heel goed aan de weg in Capelle aan den IJssel. Dat is niet onopgemerkt gebleven.
Winnaar in de categorie vrijwilliger van het jaar Jack Blok komt van badminton club Schollevaar en winnaar vereniging van het jaar is Badminton Club Schollevaar.

Vrijwilliger van het jaar: Jack Blok
Jack Blok is bijna 20 jaar lid van bc Schollevaar en in al die jaren heeft hij in vele hoedanigheden en functies vrijwilligerstaken binnen de vereniging bekleed.
Jack is nu actief als bestuurslid. Hij is de stuwende kracht achter de jeugdafdeling. Mede dankzij zijn inzet beschikt BCS al jarenlang over een grote jeugdafdeling met circa 120 leden (van de in totaal ca. 320 leden). Daarnaast is Jack ook de man achter de vele activiteiten binnen BCS, van nieuwjaarsreceptie en zaalplanning tot en met het jaarlijkse jeugdkamp.

Op de foto: Margie, zij neemt namens BCS de prijs in ontvangst en Jack Blok
foto © bc Schollevaar

Vereniging van het jaar: bc Schollevaar
In het afgelopen seizoen waren er vele kampioenen en promoties te bewonderen.
Er is een grote groep vrijwilligers die de vereniging dragen en een actief bestuur.
BCS denkt actief mee over de inrichting van de nieuwe sporthal in Capelle aan den IJssel en organiseerde de regionale kampioenschappen van de jeugd voor de Nederlandse Badminton Bond.
Regelmatig verzorgt de vereniging ook introductielessen van jong tot oud.
Toch blijft de vereniging aan hun niveau bouwen met het technische beleidsplan en gaat ook aan de slag met cultuurclub, door deelname aan het traject ‘Positief Coachen’.

Hier klikken om de video te bekijken

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s