Natal Kawanua 2012

Kerstviering van en voor de Kawanua’s in Nederland en hen, die de Minahassers een warm hart toedragen.

In de Minahasa taal (Noord Sulawesi – Indonesië) wordt met het woord Kawanua gebruikt om inwoners van Noord Sulawesi of  “Mina-Esa” (Minahasa mensen) aan te duiden.
Het woord Kawanua is afgeleid van het woord Wanua. In de Oud Maleise taal (Proto Melayu of Melayu Asli) betekent Wanua verblijfsdomein.
Misschien omdat de etnisch Maleisiërs een paar duizend jaar geleden al over geheel Midden Azië verspreid waren tot aan de eilanden in de Pacific.

Op de flyer klikken om te vergroten

In Nederland wonen er naar schatting 8.000 tot 10.000 Minahassers.
De meesten blijven hier voorgoed. Ze kwamen in twee golven: in de jaren vijftig de spijtoptanten, die niet in het Indonesië van Soekarno wilden of mochten blijven en in de jaren zeventig degenen die hier kwamen wegens huwelijk, studie, economische redenen enz….
Hoewel ze bijna allemaal christenen zijn, is hun kerkelijke afkomst erg verschillend. Ten minste uit vier kerkelijke gezindten: protestanten, rooms-katholieken, adventisten en leden van evangelische- en pinkstergemeenten.

Elk jaar vieren de Kawanua’s in Nederland samen het Kerstfeest, dat bij toerbeurt georganiseerd wordt door één van de vele verenigingen en stichtingen.
Het Kerstfeest begint met een Kerstdienst, waarna het feest wordt voortgezet met een gezamenlijke maaltijd en gezellig samen zijn.
Voor de Natal Kawanua 2012 is de Stichting Esa Genang verantwoordelijk.

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s