Wandelen op het Godeneiland – dag 3

Donderdag 18 juli 2013
Dag 3, de dag van de 7 heuvelen. Veel wandelaars zien op tegen deze dag. Het is op zich niet zo vreemd vooral als je in het Westen van Nederland woont waar alles zo vlak is. Zeven flinke klim zijn in deze etappe opgenomen.

Het push gevoel
Echter, op deze dag heerst een heel aparte sfeer.
Het gevoel om “samen deze 7 heuvelen te nemen”. Gesteund door gezang en ritme (…push-push-push a little harder…..) cq tempo, die de groepen en militairen aangeven kan je dit obstakel overwinnen. Het push gevoel !
Dit push gevoel willen we hier in Kuta ook ervaren…. voor wie ooit in Kuta geweest is, weet dat in Kuta nergens een heuveltje te bekennen is.
Dit wordt voor ons een ‘mission impossible’.

IMG_4172 klRondje Tukad mati
Voor deze dag heeft de Kuta 4-daagse organisatie bedacht om ons eerst een rondje Tukad Mati te laten lopen, daarna richting Kuta Beach en over het strand naar de finish in Dedy Home Stay.
Tukad Mati is een rivier, die in Gunung Agung ontspringt en door Kuta naar de zee stroomt onder andere tussen Jl. Majapahit en Jl. Raya Kuta. De Balinesen noemen haar Tukad Mati (Dode rivier). Echt ‘dood’ is de Tukad Mati niet, het waterniveau is wel flink gedaald.

Vandaag een ‘vroege’ start. Vanaf de Teges Inn aan de Jl. Majapahit lopen we in de Zuidelijke richting. Daar waar de Jl Majapahit eindigt slaan we links af over de brug over de rivier ‘Tukad Mati’ en vervolgen onze weg op de Jl.Raya Kuta.
Na een tijdje zien we aan onze rechter hand een trap, dienaar KFC leidt…. Wauw een kans om ‘het push gevoel’ te krijgen…. dus lopen we deze trap enkele keren op en af….
Dat push gevoel proberen we ook te vinden door de vele hoge trottoirbanden aan de Jl Raya Kuta op en af te stappen.
Via de Jl. Patih Jelantik lopen we over de brug over de rivier ‘Tukad Mati’ die ons verder leidt langs de Jl. Majapahit in de richting van Kuta Beach.

De laatste kilometers
De zon heeft inmiddels haar hoogste punt bereikt als we op het strand komen. Onze benen zijn zwaar geworden en de wandeltempo is flink gezakt, ondanks dat we onder de vele schaduwrijke bomen wandelen.
Ook de activiteiten van de strandverkopers en –bezoekers zijn gedaald tot haar laagste punt.
Langzaam wandelen we over het mulle zand naar de finish, totdat we bij de Discovery Mall aankomen….. ha, de vele trappen naar het winkelcentrum..

Onze laatste kans om ‘het push gevoel’ te vinden… daarna lopen we vermoeid maar met een voldaan gevoel verder naar de finish in Dedy Home Stay…. morgen de gladiolen !

Foto’s © Ahiolo
Wandelen op het Godeneiland – dag 3

Naar Startpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s