Happy New Year 2015

1001Krabbels.nl - Happy New Year

Dank U, Vader, voor de dingen die ik zie, nu ik, aan het eind van
alweer een jaar, terugblik op de weg die achter me ligt.
Ik zie zegeningen en mislukkingen. Vandaag laat ik de nare en remmende
herinneringen aan fouten uit het verleden los. Ik klamp me vast aan
de belofte van de geweldige nieuwe dingen die U voor mij in petto heeft.
Ik draag mijn toekomst aan U op, Heer, en hou mijn ogen open
voor alle nieuwe dingen die U in het nieuwe jaar in mijn leven wil
doen. Amen.

Naar Startpagina

2 Reacties op “Happy New Year 2015

 1. Het eerste bezoek van de Souhoka’s aan voormalig Hollandia.

  Mijn broer Peter en zijn vrouw Ria en de kinderen Lara en Lennaert en zijn vriendin bezochten afgelopen zomer Hollandia. Al vroeg in het jaar wilde hij van mij welke beeldvorming ik van het voormalig Hollandia had. Vol enthousiasme vertelde ik over Sentani en over Ifar waar Peter is geboren en over de Strip waar mijn vader heeft gewerkt en over de Marine waterval en over het Sentanimeer. Tegelijk gaf ik aan dat als hij meer zou willen weten hij contact moet opnemen met Tjak Risamasu.

  Dus Peter en Ria namen contact met hem op en gelukkig had Tjak nog een familielid in Hollandia wonen die hun kon begeleiden. Terug gekomen lieten zij de foto’s zien aan mijn broers en zusters. Foto’s van Base-G- Hamadi – Oranjelaan-Ifar-de Strip – de woning bezocht waar wij hebben gewoond in Sentani. Nu anno 2014 vervallen en lijkend op Indonesie. Voor mijzelf bleef de tijd even stilstaan echter Er is Zoveel Veranderd. Nooit meer de parel witte stranden – vol gebouwd en wat is het verschil met Indonesie….Jammer…..en dan de reis naar Ambon en Haria en Ullath.

  Peter en zijn gezin werden er stil van. Letterlijk zei Peter …ik kwam thuis toen ik een voet aan wal zette op Haria….hetzelfde geldt het voor mijn gezin. Peter gaf aan dat de reis naar tempoe doeloe indrukwekkend was maar back to the roots van de Souhoka’s diepe indruk heeft gemaakt Een straat alleen maar Souhoka’s en dan de “waterput” en dan Ullath waar mijn moeder vandaan komt. Bij de familie Latoel die mijn ooms en tantes, neven en nichten hebben ontvangen
  Ben ontzettend blij dat de verhalen van weleer voor mijn broer levendig is geworden en de rest van onze familie hebben besloten om gezamenlijk terug te gaan terwijl Ria aangaf “ik wil ook naar Biak en Merauke”,

  Bali is mooi maar Haria daar zijn wij thuis.

  Tjak mijn dank gaat uit naar je “support” door jou neven.

  Als laatste zei Peter hadden wij maar maleis kunnen spreken dan had ik mij beter verstaanbaar kunnen maken. Maar ik ga terug en dat is en blijft een zekerheid en dan ga jij ook mee broer was zijn relaas.

  Otjep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s