About me

Naam : Annis Lekransy
Sexe : man
Geboren te : Ahiolo (Seram – Indonesia)
Geboren op : 4 maart 1944
Burg.staat : Gehuwd met Ineke Supit (geboren in Merauke Nw-Guinea) in Vlaardingen (1973)
Kinderen : Barbara, Mireille en Marcel
Kleindochter: Deborah
Beroep : Pensioentrekker
Gewoond :
1944 – 1948 Ahiolo, Seram
1948 – 1962 Merauke, voormalige Ned. Nw-Guinea (Papua)
1959 – 1962 op school gezeten in Hollandia, voormalige Ned. Nw-Guinea
1962 – 1965 NL o.a Bennekom, Sappemeer, Scheveningen, R’dam-Zuid.
1965 – 1980 Rotterdam Zuid, Vlaardingen
1980 – heden Capelle aan den IJssel

e38db-badmintontrainer-annis-lekransy-1024x1024Waarom deze weblog ?
Op 1 juni 2005, stopte ik met werken. Om de extra vrije tijd die ik krijg goed te benutten, besloot ik om met deze weblog te beginnen. Een manier om mijn hersenen aan het werk te houden.
Een weblog i.p.v. een site omdat ik met minimale HTML-kennis een weblog kan realiseren..
Een bijkomstigheid is dat ik het heel erg leuk vind om te doen. Een aanrader voor diegene, die (in de toekomst) niet meer hoeft te werken.
Aan de categorieën in mijn weblog kunnen jullie zien, waarmee ik mij bezig hou. Mijn grootste passie is sporten. Sporten houdt je gezond en geeft je zoveel energie voor terug, dat je nog meer dingen kan ondernemen.

Van 1968 tot 1986 heb ik met diverse volleybalclubs in het Rijnmondgebied meegedaan aan de districtscompetitie. Als spelverdeler moet je natuurlijk beschikken over goede reactievermogen. Om dit te verhogen was ik in 1980 begonnen met badmintonnen. Badmintonnen is mijn ‘oude liefde’.
In Hollandia voormalige Ned. Nieuw-Guinea (nu Papua, Indonesia), hebben wij op het erf een badmintonveld ingericht, waarop ik elke dag, na de schooltijd te vinden was.
In de periode 1980 – 1986 heb ik deelgenomen aan zowel volleybal– als badminton competitie. Ja, dat kan wel, de volleybal wedstrijden worden op de doordeweekse avonden gespeeld en de badminton in de weekeinden.

In 1986 stopte ik met beide competities, nou ja, niet helemaal, want ik vormde niet lang daarna een vrienden-volleybalteam van ex-competitiespelers.
Met deze groep hebben wij, onder de naam vc Tifa, nog vijf seizoenen meegedaan aan de Recreantencompetitie in het district Rijnmond.
Om de ‘vrijgekomen’ uren te vullen volgde ik de Badminton Begeleiderscursus en later de badminton trainersopleiding, die door de Ned. Badminton Bond werd gegeven. Vanaf 1986 geef ik badminton training bij verschillende clubs in de provincie Zuid-Holland. Ik train zowel de jeugd, de recreanten, competitiespelers tot en met 3e klasse landelijk niveau.
Anno 2016, geef ik training aan de jeugdspelers van bc Schollevaar (Capelle aan den IJssel) en BBV PIP (Berkel en Rodenrijs). Daarnaast geef ik badminton clinic op diverse basisscholen en 55+ers in Capelle aan den IJssel.

In het begin van de jaren 80, maakte ik kennis met twee ‘nieuwe’ sporten, n.l. wandelen en hardlopen.
Wandelen doe ik nog steeds samen met mijn vrouw Ineke. Vanaf de maand februari starten wij met onze voorbereidingen op de Nijmeegse Wandel 4-daagse. In juli 2016 haalde Ineke haar 19e Nijmeegse-kruis en ik liep toen voor de 27ste keer. Ook doen we,  zo mogelijk, mee met de buitenlandse wandel-evenementen.
Hardlopen, doe ik om mijn conditie op peil te houden. Om mijzelf te stimuleren, plan ik Een keer per maand een ‘recreatie-loop’. Toen ik 50 jaar werd trakteerde ik mijzelf op de Marathon van Rotterdam, probleemloos liep ik 42,195 km in 3:48 uur.
Naast genoemde sportieve activiteiten, zing ik mee in ons familie-Gospelkoor ‘Pudji Tuhan‘ (Loof de Heer) en CGKC (Christelijk Gemengd Koor Capelle).
Wat Ineke en ik ook graag doen naast wandelen en dansen, is reizen…. het liefst naar het verre Oosten.
Wens u van harte welkom in Ahiolo…

LEES OOK INTERVIEW MET MIJ “Wat is thuis”

Uit Primero Plus Magazin
Herenigd (In het spoor van spoorloos)

Naar Startpagina

8 Reacties op “About me

 1. Geachte heer Lekransy, ik heb een bericht naar uw hyves gestuurd. Graag zou ik wat meer informatie willen.

  Met vriendelijke groet,

  Dennis Geertsema

 2. geachte heer Annis Lekransy, ik ben journalist en zou u een en ander willen vragen over Hollandia, ivm een interview voor een weekblad. zou u contact met mij op willen nemen? hoor graag zsm van u, alvast bedankt, O.Lakeman

 3. Beste Annis,
  Ik heb jou verslag over jullie voetreis naar Ahiolo met belangstelling gelezen en ben er enorm van onder de indruk. Graag zou ik met jou over dit specifieke gebied van gedachten willen wisselen, omdat ik voorzitter ben van Stichting Tiga Batang Air. Een en ander over de stichting en haar projecten kun je lezen op http://www.tigabatangair.nl
  Daarnaast ben ik bezig met een bewerking van het boek ‘Die drei Ströme’ van Adolf Ellegard Jensen, die in 1937/1938 onderzoek heeft gedaan naar de zeden en gewoonten van de Wemale in dit gebied.

 4. Bung Annis, dank voor uw verhalen op deze site. Een kleine toevoeging zou ik graag zien bij de groep marinemensen. Mijn vader Frits Palyama zat bij de marinemolukkers en kwam met de grote grope KNIL militairen in 1951 op de boot Atlantis naar Nederland. ik ga verder lezen.

 5. Geachte heer,Gaarne zou ik willen weten of er een film bestaat over de aankomst
  Molukken uit Merauke 18 septenber 1962 Nederlands nw Ginea
  Hoop dat er een film bestaat en zie uw reactie graag tegenoed

 6. shalom…..
  nama saya Remsy Manuputty. saya sekarang bertugas sebagai Pendeta di Jemaat GPI Papua Pniel Merauke (dulu GPM). saya sangat tertarik dengan artikel-artikel anda tentang merauke masa Belanda. Mengapa? saya lahir dan besar di Merauke. sekarang saya sedang mencari jejak sejarah Gereja Pniel Merauke. memang saya sudah mendapat beberapa rangkaian sejarah itu. tetapi menurut saya belumlah lengkap….
  apakah bapak mempunyai gambaran tentang sejarah ini? atau minimal ada foto gereja pniel pada jaman belanda dulu? Sebelumnya saya ucapkan terimakasih. TETEMANIS sayang Katorang…..Amin

 7. Selamat hari mingu, ben opzoek naar de contactpersoon van veringing Kawanua en de gegevens van geredja PERKI en PNIEL. In de maand juli 2019 komt een groepj studenten van SMA Manado in Duitsland. Zij geeft een dans en zang toernooi en wilt ook Nederland aandoen hiervoor ben ik opzoek naar de 3 organisaties om te communiceren. Bij voorbaat mijn dank. GBU.
  Gr. Paco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s